Prvo okupljanje regionalnog kluba Woman.Comm, na kom su prisustvovale žene iz komunikacijske industrije širom regiona, održano je juče u Beogradu sa ciljem daljeg umrežavanja žena u ovoj idustriji. Simbolično, u kultnom prostoru bioskopa “Balkan”, veliki broj žena dobio je priliku da sazna koje su to prednosti članstva u klubu, kao i da čuje iskustva samih članica.

WomanComm 1 Prvo Woman.Comm okupljanje žena u komunikacijskoj industriji u Beogradu

Woman.Comm klub je osnovan pre tri godine u Sarajevu sa ciljem okupljanja žena iz komunikacijske industrije, kako bi se međusobno upoznale, povezale i zajednički sarađivale na unapređenju komunikacijskog okruženja u regionu. Kroz zajedničke projekte i inicijative, članice kluba teže da prošire svoje delovanje, razmenjuju znanja i iskustva, a samim tim uspešno sarađuju na nivou Balkana.

Događaj je otvorila direktorka kluba Woman.Comm, Irena Miličević Vukoja, koja je prisutne detaljnije upoznala sa radom kluba i njegovim ciljevima.

“Ja sam, nakon iskustva u korporativnom svetu rešila da svoju otpremninu uložim u jedan viši cilj, i to je možda bila ludost ili hrabrost, ali naše zemlje su male da bi same napravile neku veliku promenu samostalno. S tim u vezi, ja sam rešila da nas povežem i da pokušamo zajedno da napravimo neke velike i važne projekte i promene u industriji komunikacija na Balkanu”, izjavila je Irena, osnivačica kluba.

Irena Milicevic Vukoja Prvo Woman.Comm okupljanje žena u komunikacijskoj industriji u Beogradu

Irena Miličević Vukoja

U nastavku programa održana su dva inspirativna panela. Prvi panel, pod nazivom „Zašto bi trebalo da postanete članice Woman.Comm kluba“, moderirala je Bojana Stanković, suvlasnica i direktorka komunikacija agencije Smart Vision, članica Woman.Comm kluba i njihov ambasador u Srbiji. Njene sagovornice bile su istaknute članice kluba: Danica Stević, regionalna account direktorka u kompaniji Ninamedia, Slađana Večerinović, izvršna direktorka agencije Headmade i Vesna Vlašić, direktorka agencije McCann Sarajevo.

Govornice su se usaglasile da su članstvom u klubu dobile značajne kontakte širom regiona, prijatelje u poslu i izuzetne prilike za saradnju na mnogim zajedničkim projektima koji su rezultirali uspehom i da su, upravo na taj način, uspele da razbiju stereotipe i predrasude koje nažalost i danas možemo da osetimo unutar društava na Balkanu.

WomanComm 2 Prvo Woman.Comm okupljanje žena u komunikacijskoj industriji u Beogradu

Drugi panel, „Komunikacija je svuda oko nas, a kako komuniciramo“, moderirala je Branislava Antović Aleksić, urednica BDW magazina i autorka podkasta “OdaBrana priča”. Njene sagovornice bile su: Anja Vejnović, brend menadžerka Bambi Grupe, Jovana Tufegdžić, senior menadžerka korporativnih komunikacija u kompaniji Visa SEE i Vesna Živanović, brend menadžerka kompanije OKTAL Pharma za brend Avene.

Govoreći o komunikaciji i njenoj važnosti, govornice su istakle da je komunikacija alat za edukaciju i da ozbiljne kompanije kroz svoje promotivne kampanje uvek treba da teže osvešćivanju javnosti o važnim temama. Govoreći o važnosti društvenih mreža, naglasile su da je njihov značaj nesporan i da su jedan od najvažnijih sredstava u komunikacijskoj industriji, o čemu moramo razmišljati kada želimo da plasiramo važne poruke široj javnosti.

WomanComm 3 Prvo Woman.Comm okupljanje žena u komunikacijskoj industriji u Beogradu

Posebno predavanje na temu “Imposter sindrom” održala je i Nataša Pavlović Bujas, preduzetnica i međunarodna ekspertkinja u komunikacijama, predsednica IPRA za 2024. godinu. Ona je takođe iznela i svoja iskustva iz industrije komunikacija. “Ono što se meni dopalo kod Irene, osnivačice Woman.Comm kluba jeste otvorenost i spremnost na povezivanje. Moramo da menjamo ono za šta smatramo da ne valja. I moramo zajedno da se udružujemo kada žene dođu do položaja moći”, istakla je Nataša.

Natasa Pavlovic Bujas Prvo Woman.Comm okupljanje žena u komunikacijskoj industriji u Beogradu

Nataša Pavlović Bujas

Organizatori su izrazili zahvalnost medijskim partnerima (Grazia, SuperŽena.B92, Nedeljnik, Wannabe), sponzorima (Bambi, Avene, Jana, Libresse, vinoteci Svetski Putnik) i koprodukcijskom partneru u Srbiji, full service agenciji Smart Vision, čiji je tim zaslužan za organizaciju događaja.
Woman.Comm klub nastavlja svoju misiju unapređenja komunikacijske industrije, a okupljanje u Beogradu predstavlja samo početak još većih i značajnijih aktivnosti koje će uslediti širom regiona.

Za više informacija o Woman.Comm klubu i budućim aktivnostima, možete posetiti zvaničnu stranicu kluba.

Fotografije: Smart Vision

Comments