Kony2012

Youtube jeste prvenstveno bio zamišljen kao platforma za plasiranje zanimljivih sadržaja. Međutim, na ovoj platformi toliko je mnogo danas i edukativnog sadržaja, ali i vrlo poučnog sadržaja. Takođe, ova platforma je definitivno najslobodniji medij koji postoji. Dokumentarac pod nazivom Kony2012 je pokrenut od jedne organizacije pod nazivom Invisible Children. Naime, oni su samo želeli da upere prstom na Josepha Konyja, za kojeg se verovalo da godinama u svojoj zemlji Ugandi koristi decu i regrutuje ih u paravojne jedinice. Dokumentarac se bavi i svim drugim strašnim radnjama koje se dovode u vezu sa Josephom – ubistvima, pljačkama, otimanjem i silovanjem. 

Vine klipovi na Youtubeu

Vine platforma više ne postoji, ali mnogima je ulepšavala život. Sreća je što su se mnogi klipovi upravo sa ove platforme našli na Youtubeu i što i dalje možemo da ih gledamo upravo ovde. Verovatno postoje svi oni vaši omiljeni, tako da kada god ste neraspoloženi, možete samo ukucati ono što vas je uveseljavalo.

Youtube – food segment 

Danas na Youtubeu ima toliko videa o hrani, da se ponekad čini da se sve vrti oko toga. Ako nekada niste znali nešto da napravite i nije vam bilo jasno kako, uz Youtube možete postati takav ekspert u kuhinji, jer je sve do detalja objašnjeno. I sami počeci bili su zanimljivi i oni koji su prvi krenuli da rade tako nešto istakli su se i te kako. Što detaljniji videi i oni u kojima se sprema sočna hrana, ali i zdrava su među najpopularnijima danas.

“10 hours of walking”

Izazovi kojih je danas na pretek, davne 2014. bili su izuzetak u moru drugih stvari. Glumica Shoshana Roberts učestvovala je u jednom videu, koji je naravno postao i te kako viralan. Naime, ona je šetala ulicama Njujorka, imajući na sebi mikrofom i pritom je sve to naravno snimano. Broj komentara koji je zabeležen je neverovatan. Ako ste zaboravili o čemu se radi, evo malog podsećanja:

Mukbank – videi čija je popularnost počela da raste 2015. godine 

Mukbank videi danas su nešto nezaobilazno. Snimaju ih svi, ali je zapravo ovo južnokorejski trend. Tako je sve krenulo i tada – 2015. godine. Nekada je sama tema videa – jelo, a nekada se uz to jelo govori na različite teme, odgovara se na zanimljiva pitanja i slično.

“Izvini” video formati

Kako se bližimo 2020. godini sve je više intime na Youtubeu, sve je više emocija, sve je više sadržaja koji nas fasciniraju, u isto vreme oduševljavaju, pomeraju. Od 2010. godine jutjuberi su shvatili da mogu na različite načine da privuku pažnju. Zbog toga što se uvek trudimo da budemo bolji, da se prikažemo u mnogo boljem svetlu shvatamo da smo se u jednom trenutku mnogo udaljili od sebe i da moramo da se vratimo sebi, a onda sledi izvinjenje publici. Pogledajte jedno kultno:

“We broke up” videi 

U 2019. i 2020. godini dočekali smo mnogo videa gde poznati parovi u videu na Youtubeu objašnjavaju svoje razloge za raskid. Ovakvi tipovi videa su vrlo emotivni i vrlo lični. I dalje se postavlja pitanje da li jutjuberi to rade zato što to duguju fanovima ili je to zbog pregleda.

Naslovna fotografija: instagram.com/ourlifestylechoices/

Jelena 

Comments