Manuka drvo je poreklom sa Novog Zelanda. Planetarno su poznata dva proizvoda koja se dobijaju od ovog malog, cvetnog žbuna: manuka med i manuka ulje, oba zbog svog izvanrednog antibakterijskog delovanja. Dobrobiti manuke odavno prepoznate u tradicionalnoj medicini danas su objedinjene u obliku različitih farmaceutskih i kozmetičkih preparata.

Tako se na našem tržištu nalazi Manuka gel, čiji osnovni delujući sastojci deluju blagotvorno kod mnogih infektivnih i upalnih procesa kože. Odličan je za negu i regeneraciju kože kod osoba koje često koriste šminku.

Preporučuje se za umirenje problematične i masne kože, jer smanjuje pojavu cističnih akni i bubuljica.

manuka 400 1 Za kožu bez nepravilnosti: Manuka

Nakon čišćenja blagim tečnim sapunom treba naneti Manuka gel na površine zahvaćene aknama. Redovnom upotrebom, apsorbuje se višak masnoće sa kože i pore se održavaju čistim. Manuka gel pomaže kod alergijskih reakcija na koži, izazvanih nošenjem nakita, a savetuje se njegova primena pred odlazak kod kozmetičara, za pripremu kože pred “dublja” kozmetička čišćenja.

cosmetic dentistry2 Za kožu bez nepravilnosti: Manuka

Delovanje Manuka ulja brzo se uočava i koža postaje balansirana i ujednačena. Posebno treba naglasiti da gel ne izaziva perutanje kože koje obično prati upotrebu suviše agresivnih kozmetičkih preparata za negu masne i problematične kože.

Više informacija potražite na Facebook stranici Esense.

Comments