Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

I same knjige su deo dekoracije, za one koji razmišljaju o dizajnu i žele da što više oplemene i osmisle svoj prostor. Zato je vaš stočić za kafu tako važan – knjiga koju ćete držati na njemu je ona u kojoj pronalazite inspiraciju, koju listate i iščitavate u trenucima opuštanja, a kada je odložite, ona i sama predstavlja dekoraciju na stolu. Odaberite neki od ovih naslova koji vam otkrivaju dizajn domova umetnika, otvaraju vam modne arhive i upućuju vas u tajne unutrašnje dekoracije.

Abode – Serena Mitnik-Miller i Mason St. Peter

Ova knjiga vas vodi tamo gde možda ne možete da odete – u General Store, prodavnicu kućnih potrepština, inspirsanih keramikom, nakitom i odećom. Osnivači General Store, Serena Mitnik Miller i Mason St. Peter otkrivaju tajne svog eklektičnog stila, vodeći čitaoca kroz različite projekte, uključujući i dizajn njihovog doma u Topangu, upućujući vas kako da postignete topli minimalizam, po kome su poznati. Ono što ovu knjigu razlikuje od drugih priručnika za uređenje enterijera, jeste što se koncentriše na manje i često zanemarene detalje, kao što je položaj i oblik prozora, stilove vrata, nijanse drveta, koje su veoma bitne za harmoniju doma.

Chanel – Alexander Fury

Savremena moda sve duguje hrabrosti čuvene Coco Chanel, pionirke spoja minimalizma i visoke mode. Ona je stvorila materijale i siluete koje su i danas prepoznatljive i aktuelne i izgradila Chanel, jedan od najvećih modnih brendova. Fury, modni novinar i kritičar odabrao je stotinak radova u rasponu od najranijih odela od tvida, do savremenih kreacija koje je Karl Lagerfeld stvorio tokom svoje zapažene karijere kreativnog direktora. Više od zanimljive i atraktivne knjige na vašem stočiću za kafu, ovo je književni muzej, koji dokumentuje modnu istoriju. Knjiga dolazi sa belim rukavicama, koje treba da nosite dok je čitate!

View this post on Instagram

Very excited to say (finally!) that my next book, published with @assouline, is Chanel: The Impossible Collection. It charts the history of the house through 100 objects, like a literary exhibition, covering the work of Gabrielle Chanel herself and the late, great Karl Lagerfeld. “Just as Chanel created modern fashion, Lagerfeld in turn established the blueprint of the modern fashion house. She reshaped the clothes women wear, he reshaped the industry that makes them.” With photography by Irving Penn, Helmut Newton, Edward Steichen, and more. Out in September. FYI it’s basically the book equivalent of couture – meaning hand-made, nothing to do with the Lidl-quality text – and hence costs a small fortune. But it is exquisitely beautiful. Here’s a few pictures from inside – including Ines fagging it and doing her best Coco drag.

A post shared by Alexander Fury (@alexanderfury) on

Farrow & Ball Recipes for Decorating – Joe Studholme

Kompanija Farrow & Ball bavi se bojama i lakovima i poznata je po svojim karakterističnim nijansama – India Yellow, svetla duboko žuta, koja pretvara zid u osmeh, Plummet, bogata tamno siva, koja daje ravnotežu, Sulking Room Pink, jedinstvena topla ružičasta koja prkosi kategorizaciji. U knjizi se nalaze fotografije domova u kojima su korišćene njihove boje za dekoraciju – arhitektura i stilovi se razlikuju, ali svaki dom je primer estetske moći boje.

In Comfort and Style – Estee Stanley i Christina Shanahan

Ovo su primeri personalizovanog dizajna – kada uđete u bilo koji dom, sa potpisom ovih dizajnera, osećate se kao da ulazite u lični svet njihovih klijenata. Prostor je produžetak i izraz njihovih ličnosti. Stanley nudi u ovoj knjizi neke svoje načine i perspektive u pronalaženju prave palete, teksture, vintidž komada i dimenzija. Njeni saveti su praktični i dostižni i predlažu male izmene koje možete da napravite. Ležerna elegancija je njen stil, jer prostor treba da bude savremen i udoban.

Editors choice