I same knjige su deo dekoracije, za one koji razmišljaju o dizajnu i žele da što više oplemene i osmisle svoj prostor. Zato je vaš stočić za kafu tako važan – knjiga koju ćete držati na njemu je ona u kojoj pronalazite inspiraciju, koju listate i iščitavate u trenucima opuštanja, a kada je odložite, ona i sama predstavlja dekoraciju na stolu. Odaberite neki od ovih naslova koji vam otkrivaju dizajn domova umetnika, otvaraju vam modne arhive i upućuju vas u tajne unutrašnje dekoracije.

Abode – Serena Mitnik-Miller i Mason St. Peter

Ova knjiga vas vodi tamo gde možda ne možete da odete – u General Store, prodavnicu kućnih potrepština, inspirsanih keramikom, nakitom i odećom. Osnivači General Store, Serena Mitnik Miller i Mason St. Peter otkrivaju tajne svog eklektičnog stila, vodeći čitaoca kroz različite projekte, uključujući i dizajn njihovog doma u Topangu, upućujući vas kako da postignete topli minimalizam, po kome su poznati. Ono što ovu knjigu razlikuje od drugih priručnika za uređenje enterijera, jeste što se koncentriše na manje i često zanemarene detalje, kao što je položaj i oblik prozora, stilove vrata, nijanse drveta, koje su veoma bitne za harmoniju doma.

Chanel – Alexander Fury

Savremena moda sve duguje hrabrosti čuvene Coco Chanel, pionirke spoja minimalizma i visoke mode. Ona je stvorila materijale i siluete koje su i danas prepoznatljive i aktuelne i izgradila Chanel, jedan od najvećih modnih brendova. Fury, modni novinar i kritičar odabrao je stotinak radova u rasponu od najranijih odela od tvida, do savremenih kreacija koje je Karl Lagerfeld stvorio tokom svoje zapažene karijere kreativnog direktora. Više od zanimljive i atraktivne knjige na vašem stočiću za kafu, ovo je književni muzej, koji dokumentuje modnu istoriju. Knjiga dolazi sa belim rukavicama, koje treba da nosite dok je čitate!

Farrow & Ball Recipes for Decorating – Joe Studholme

Kompanija Farrow & Ball bavi se bojama i lakovima i poznata je po svojim karakterističnim nijansama – India Yellow, svetla duboko žuta, koja pretvara zid u osmeh, Plummet, bogata tamno siva, koja daje ravnotežu, Sulking Room Pink, jedinstvena topla ružičasta koja prkosi kategorizaciji. U knjizi se nalaze fotografije domova u kojima su korišćene njihove boje za dekoraciju – arhitektura i stilovi se razlikuju, ali svaki dom je primer estetske moći boje.

In Comfort and Style – Estee Stanley i Christina Shanahan

Ovo su primeri personalizovanog dizajna – kada uđete u bilo koji dom, sa potpisom ovih dizajnera, osećate se kao da ulazite u lični svet njihovih klijenata. Prostor je produžetak i izraz njihovih ličnosti. Stanley nudi u ovoj knjizi neke svoje načine i perspektive u pronalaženju prave palete, teksture, vintidž komada i dimenzija. Njeni saveti su praktični i dostižni i predlažu male izmene koje možete da napravite. Ležerna elegancija je njen stil, jer prostor treba da bude savremen i udoban.

Comments