Kelly Wearstler: Evocative Style – Kelly Wearstler

Ona poziva svet da vidi neke od njenih najnovijih projekata, koji nisu ranije fotografisani. Jedan od poznatih je hotel Proper u Santa Monica, koji se odlikuje pomorskim akcentom, skulpturalnim detaljima, botaničkim tapetama – eklektični brak različitih elemenata, koji se očekuje i u ovoj knjizi.

Making Space Clutter Free – Tracy McCubbin

Osnivač kompanije dClutterfly počinje sa aktuelnim problemima – besplatnom dostavom, niskim samopoštovanjem, nedostatkom vremena, konzumerizmom, a zatim nas edukuje kako da zauvek prekinemo taj ciklus. Mi patimo od emocionalnih korena nereda koji stoje iza svega toga, ali treba da znamo da u tome nismo sami i da imamo vodiče koji će nas naučiti boljem.

Living with Color – Rebecca Atwood

Svoju ljubav prema bojama, Rebecca je razvila u detinjstvu, kada joj je deda poklonio set markera – bili su divni, u više nijansi istih boja i otvorili su joj vrata sveta boja. Ona je jedan od najcenjenijih pojava u savremenom dizajnu i bila je savetnik brojnih velikih imena i sakupila je vrednu kolekciju umetničkih posteljina, tapeta i tekstila. Nje rad je eteričan i mnoge od njenih skica počinju sećanjem na plažu ili pejzaže njenog detinjstva na Cape Cod-u, o čemu piše u ovoj knjizi. Atwood nas vodi na putovanje razumevanja nauke koja stoji iza crvene, zelene i plave, njeno shvatanje oživljava boje za nas.

Travel Home – Caitlin Flemming i Julie Goebel

Dizajner enterijera i stilista koji stoji iza popularnog bloga Sacrametno Street, pažljivo posmatra elemente koji imaju moć definisanja prostora. Ona favorizuje male i dobro napravljene proizvode za masovnu upotrebu, stavljajući jednostavnost i karakter iznad trendova, a takođe voli i nešto što ima priču. Ovu knjigu je sastavila sa svojom majkom, Julie Goebel – one zajedno vode čitaoca po svetu, otkrivajući kroz fotografije domove velikih esteta i ljubitelja umetnosti i dizajna. Knjiga je studija o tome kako putovanja ilustruju naš ukus i prelepa ilustracija kreativnog potencijala koji se nalazi u partnerkom odnosu majke i ćerke.

Naslovna fotografija: instagram.com/miaajohnson

Brankica Milošević

Comments