Borovnice za čistu kožu

Borovnice sadrže fitonutrijente, a oni pomažu telu da stvara kolagen. Ne samo da mu pomažu, već i poboljšavaju njegovu efikasnost – što dovodi do toga da se koža podmlađuje. One sadrže dosta antioksidanata, vlakana i hranljivih sastojaka i zajedno daju koži sposobnost da se bori sa upalnim procesima, psorijazom, ekcemom i prevremenim starenjem.

Zeleno povrće za iskrzanu kosu

Tamnozeleno povrće poput spanaća ili kelja prepuno je hraniljivih sastojaka poput gvožđa i vitamina A, a oni su neophodni kada je zdravlje naše kose u pitanju. Oni pomažu u tome da nam se teme glave ne suši, već da stalno bude hidrirano. Dnevni unos zelenog povrća može vrlo brzo transformisati našu kosu iz oštećene u negovanu.

dan gold 4 jhDO54BYg unsplash scaled e1618404474983 Za mišiće banane, za pluća brokoli   pročitajte koja je namirnica zdrava za koji organ

Za zdravo srce – paradajz i krompir

Homocistein je aminokiselina koja oštećuje krvne sudove i tako dovodi do raznih srčanih oboljenja, a upravo je vitamin B6 zadužen za njegovo razbijanje. Najbogatija namirnica ovim vitaminom je paradajz, a pored toga, prepun je vitamina C koji utiče na smanjenje rizika od oboljenja srca. Za srce je takođe dobar i krompir jer je bogat kalijumjom, koji nam pomaže da snizimo krvni pritisak.

Jogurt za bolji rad creva

Jogurt u sebi sadrži probiotik, koji se često naziva i “dobrim bakterijama”. One utiču na zdravlje naših creva jer žive u našem crevnom sistemu i pomažu pri varenju. Probiotik takođe uništava i štetne mikroorganizame koji mogu da uzrokuju infekciju.

Tamara Mladenović

Naslovna fotografija: unsplash.com

Comments