Zamislite da imate mesto na svetu koje je kreirano po vašoj meri i koje je kao stvoreno za vas. Sad, zamislite da možete na tom mestu da sarađujete sa ljudima iz vaše profesije koji dolaze iz svih krajeva sveta i još živite sa njima. Koliko bi samo stvari u takvom okruženju moglo da se nauči i koliko bi samo zabavno i inspirativno bilo raditi u takvim uslovima?

Takvo mesto je stvarnost, ono postoji i predstavlja dragocenost za zajednicu umetnika. Galerija “House of Gaga” u Meksiku, postoji još od 2008. godine i od tada sarađuje sa međunarodnim umetnicima i stvara posebne izložbe. Međutim, kako je nastao raj na zemlji, za nas obožavaoce umetnosti, i za same umetnike?

Jose Rojas, odrastao je u Meksiko Sitiju i sin je političara koji se bavio naručivanjem umetničkih dela za javne projekte, a po zanimanju je arhitekta. Svoje diplomske studije na akademiji dizajna završio je u Holandiji.
Fernando Mesta, potiče iz male sredine koja se nalazi takođe u Meksiku, međutim, svoje perspektivno školovanje video je u Parizu. Kada su im se putevi ukrstili, vrativši se iz Evrope kao partneri, rešili su da pokrenu zajednički projekat. Ovo dvoje posebnih, drugačijih i inspirativnih ljudi, otvorilo je galeriju koja će u januaru 2008. godine održati svoju prvu izložbu.

Međutim, šta baš ovu galeriju toliko izdvaja od ostalih i zašto je baš ona najslađa galerija Meksika?

Comments