Nikon danas predstavlja model D3300, novi D-SLR fotoaparat namenjen onima koji žele da ozbiljnije zakorače u magični svet fotografije.

Moćan a praktičan za nošenje i jednostavan za rukovanje, Nikon D3300 predstavlja sjajno rešenje koje vam omogućava da uživate u vrhunskom D-SLR kvalitetu slike bez komplikovanih funkcija.

Impresivan skup funkcija zaslužan je za to što pomoću fotoaparata D3300 možete da zabeležite više detalja i dobijete jasnije fotografije, naročito kada fotografišete pri visokim ISO vrednostima u mračnom okruženju. Novi D3300 ima CMOS senzor od 24,2 megapiksela koji je sada dizajniran bez optičkog niskopropusnog filtera (OLPF), širi ISO opseg (do ISO 12,800) i Nikonov novi moćni program za obradu slike EXPEED 4. Ovaj model poseduje i veću brzinu kontinualnog fotografisanja od maksimalno 5 fotogafija u sekundi.

Novi objektiv iz NIKKOR kompleta je izuzetno mali, zahvaljujući čemu je Nikon D3300 sistem mnogo lakši od svog prethodnika, a Nikon adapter za bežično povezivanje mobilnih uređaja olakšava slanje fotografija na računar ili pametni uređaj.

Neverovatan kvalitet slike

Senzor slike predstavlja srce svakog fotoaparata, a D3300 je fotoaparat sa velikim srcem. Senzor od 24,2 megapiksela je namenski dizajniran bez optičkog niskopropusnog filtera, tako da može da zabeleži i najfinije detalje sa zadivljujućom oštrinom. Slike su izuzetno jasne, naročito ako su snimljene pomoću NIKKOR objektiva. Zahvaljujući novom, moćnom programu za obradu slike EXPEED 4 i ISO opsegu i do ISO 12,800 (proširivo do ekvivalentne vrednosti od 25,600) čak i fotografije snimljene u mračnim okruženjima pri visokim ISO vrednostima su izuzetno jasne. Zahvaljujući brzinama kontinualnog fotografisanja od maksimalno 5 slika u sekundi, možete u pravom trenutku da zabeležite pokret i zakoračite u svet akcione fotografije. Osim toga, fokus je uvek besprekoran, bez obzira na to koliko se brzo sve odvija, za šta je zaslužan sistem za automatsko fokusiranje sa 11 tačaka i unakrsnim senzorom u centru koji omogućava veću preciznost.

D3300 BK 18 55 VR2 frt34r Zabeležite svu lepotu trenutka novim fotoaparatom Nikon D3300

Oslobodite fotografa koji se krije u vama

Uz jasna objašnjenja sa postupnim uputstvima koji ilustruju željeni rezultat, režim “Vodič” pomaže početnicima da snime sjajne fotografije i filmove. Pomoću ovog režima možete da naučite kako da podesite fotoaparat i fotografišete, pregledate, brišete, pa čak i retuširate fotografije. Ambiciozni fotografi mogu da nauče i kako da snime portrete sa prelepo zamućenom pozadinom, zamrznu akciju ili dobiju jasne snimke pri slabom osvetljenju. Budući da D3300 pita korisnike koju vrstu fotografije ili filma žele da zabeleže, ovaj  režim je široko prihvaćen jer fotografima pomaže da steknu sigurnost i omogućava svim korisnicima da sa lakoćom savladaju ključne funkcije i kontrole fotoaparata.

Specijalni efekti

Novi režim specijalnih efekata omogućava da fotografijama i filmovima date umetničku notu bez imalo muke. 13 različitih specijanih efekata će dodati posebnu kreativnost fotografijama i filmovima. Dostupne su sledeće opcije: “Pop”, koja osvetljava boje povećavajući zasićenost; “Efekat igračke fotoaparata“, koja kreira retro efekat i “Laka panorama“, koja kreira spektakularne panoramske fotografije. Efekti se izuzetno lako primenjuju i mogu da se pregledaju u realnom vremenu na LCD ekranu tokom snimanja.

Uživanje u Full HD filmovima: D-Movie

Fotoaparat Nikon D3300 vam omogućava ne samo da sa lakoćom pravite sjajne fotografije nego i da na izuzetno jednostavan način snimate izvanredne filmove. Funkcija D-Movie na fotoaparatu omogućava snimanje Full HD filmova sa 50p/60p i kontinualnim autofokusom, pružajući ujednačene snimke čak i pri brzim pokretima. Dugme za snimanje filma jednim dodirom omogućava početak snimanja, a ugrađeni stereo mikrofon zaslužan je sjajan zvuk video zapisa.

Lako povezivanje

Fotografije snimljene fotoaparatom Nikon D3300 se mogu poslati direktno sa fotoaparata na bilo koji iOS™ ili Android™ pametni uređaj1, spremne za jednostavno slanje na društvene mreže, kao što su Facebook, Instagram ili Twitter. Zahvaljujući impresivnom kvalitetu slike, fotografije će neizostavno privlačiti pažnju!

Inteligentan dizajn omogućava intuitivno rukovanje

Superiorne ergonomske karakteristike, jasni meniji i dugmad koja reaguju na jedan dodir, kao što su D-Movie i živi prikaz slike, omogućavaju brz i intuitivan rad. LCD monitor dijagonale 7,5 cm (3 in.) sa širokim uglom gledanja i rezolucijom od 921,000 tačaka pruža izuzetno jasan prikaz slike, a novo dugme “i”, dostupno na zadnjem delu fotoaparata, omogućava vam da zaobiđete glavni meni kako biste brzo promenili postavke tokom snimanja. Jasno, široko optičko tražilo (sa približnim pokrivanjem slike od 95% i uvećanjem od 0,85x) olakšava pravljenje fotografija sa besprekornim tajmingom, naročito pri snimanju brzih radnji sa veće udaljenosti. Osim toga, kao novina na fotoaparatu D3300, korisnicima koji snimaju gledajući kroz tražilo dostupan je klasičan i grafički interfejs sa animiranim postavkama koje omogućavaju intuitivniji rad.

D3300 BK 18 55 VR2 frttop Zabeležite svu lepotu trenutka novim fotoaparatom Nikon D3300

Mali sistem

Izuzetno lagano telo je teško svega 410 g (bez memorijske kartice ili baterije) i dostupno je u crnoj, crvenoj ili sivoj boji. Uprkos malim dimenzijama, veliki udoban rukohvat vam omogućava da sa lakoćom čvrsto držite fotoaparat.

NIKKOR, Speedlight i kompatibilnost sa sistemom

Jedna od najvećih prednosti snimanja pomoću Nikon D-SLR fotoaparata je širok izbor NIKKOR objektiva i moćna, ali jednostavna, dodatna oprema kompanije Nikon koji su kompatibilni sa modelom Nikon D3300. NIKKOR objektivi su širom sveta čuveni po svojim optičkim performansama, a model D3300 je kompatibilan sa celom paletom objektiva DX formata. Od kompaktnih zumova koji su savršeni za opštu primenu, do brzih objektiva sa fiksnom žižnom daljinom koji vam omogućavaju predivno zamućenje pozadine, te širokougaonih i mikro objektiva, postoji objektiv za svaku situaciju. Bez obzira na to koji izaberete, uživaćete u preciznosti i fleksibilnosti koje vam omogućavaju da na najbolji način iskoristite mogućnosti ovog fotoaparata. Osim objektiva, Nikon SB-300 Speedlight je kompaktan i lagan spoljašnji blic koji početnicima omogućava da sa lakoćom snime predivno osvetljene fotografije. Koristite ga da biste snimili fotografije na dnevnoj svetlosti, poboljšali snimke u sumraku ili istakli više detalja u uslovima pozadinskog osvetljenja.

D3300 GR back Zabeležite svu lepotu trenutka novim fotoaparatom Nikon D3300

Pregled ključnih karakteristika

 • Senzor DX formata sa 24,2 megapiksela bez OLPF-a
 • Režim vodiča: pomoć u obliku jasnih, postupnih uputstava
 • Vrhunske performanse u uslovima slabog osvetljenja: ISO 100–12,800 (proširivo do ekvivalentne vrednosti od ISO 25,600)
 • Brz i moćan program za obradu slike EXPEED 4
 • Kontinualno fotografisanje od 5 fps
 • Izuzetno oštar AF sistem sa 11 tačaka i unakrsnim senzorom u centru
 • RGB senzor za merenje od 420 piksela sa sistemom za prepoznavanje scene kompanije Nikon
 • D-Movie: Full HD filmovi sa brojem slika u sekundi i do 50/60p
 • Ugrađen mikrofon i kompatibilnost sa stereo mikrofonom ME-1 kompanije Nikon
 • Lako bežično povezivanje: preko Nikonovog adaptera za povezivanje mobilnih uređaja Wu-1a
 • Režim specijalnih efekata: 13 upečatljivih efekata za statične slike i filmove
 • 6 režima scena
 • Veliki LCD ekran: 7,5 cm (3,0 in.) sa širokim uglom gledanja i rezolucijom od 921,000 tačaka
 • Optičko tražilo sa približnim pokrivanjem slike od 95% i uvećanjem od 0,85x
 • Malo, lagano telo: Pribl. 124×98×75,5 mm. Teško je svega 410 g (bez baterije i memorijske kartice)
 • Mali objektiv iz kompleta sa mehanizmom za uvlačenje: AF-S DX NIKKOR 18–55mm f/3.5–5.6G VR II
 • Stabilan rukohvat za bezbedno rukovanje
 • Izbor od tri boje tela: crna, crvena i siva
 • Proširivi sistem: kompatibilan sa celom paletom NIKKOR objektiva DX formata i Nikon Speedlight bliceva namenjenih početnicima
Comments