Savršeno dobro znam koliko je bolno i teško kada te neko šutne, nebitno da li posle par nedelja, meseci ili, ne daj Bože, godina! Ali isto tako savršeno dobro znam da život i sudbina imaju svoje korake, koji se na kraju uvek ispostave kao dobri, mada mi to isprva ne razumemo. Znam i to da ti muškarac, koji te ne želi u svom životu, ni ne treba, te da ti je učinio uslugu, ostavljajući prazno mesto za nekog ko će umeti da te voli onako kako i zaslužuješ. Jako, čvrsto i iskreno!

A znam i nekoliko jednostavnih saveta pomoću kojih ćete zataškati unutrašnju oluju nakon raskida i ubrzati proces preboljevanja. Pre svega, kao i u mnogim životnim situacijama, oporavak je u tvojim rukama. Izbor je prilično jednostavan: ili ćeš sakupiti svu snagu i energiju koju imaš, nastaviti dalje, regenerisati sebe, dati svom životu novi smisao ili ćeš provoditi dane depresivna, žaleći za prohujalim vremenima. Lako ćeš shvatiti da druga opcija ne vodi nikuda.

Dakle, naoružaj se nadom, samopoštovanjem i optimizmom i kreni u nove životne pobede. Držim ti palčeve i budi sigurna da te negde, tu iza ćoška, čeka neko ko će tvoj život obojiti novim bojama ljubavi. A do tada, evo nekih sitnica koje će ti ulepšati tmurnu svakodnevicu u danima nakon raskida:

Flertuj! Zato što je dobro usmeriti seksualnu energiju na nekog drugog, makar to bila i samo prolazna simpatija! Zatim, što će ti dobar flert i sastanci sa momcima (ne mora to da bude ništa obećavajuće) vratiti samopouzdanje i osmeh na lice, i naterati te da shvatiš da plivaš u moru izbora.

slika 12 Zaboravi na raskid, budi opet svoja!

Dobar flert vratiće ti samopouzdanje i osmeh na lice

Uradi sve ono što nisi mogla dok si bila sa njim! Vrlo je verovatno da si se odrekla nekih sitnica koje si volela zbog potrebe da mu pružiš svu moguću pažnju! Sada je vreme da to nadoknadiš i ponovo dišeš punim plućima, posvetivši se sebi, sebi do srži!

Doteraj se najbolje što umeš! Ili promeni nešto na sebi! Dobra šminka, frizura i stajling osvežiće te i podsetiti koliko si jedinstvena i seksi. Istinsko zadovoljstvo sobom ispuniće te ponosom i sam pogled u ogledalo dokazaće da je samo jedna strana u prekinutoj vezi izgubila – on.

Aktiviraj se! Fizička aktivnost oslobodiće te frustracija, napetosti i loše energije. Zato trči, šetaj, vozi bicikl, rolere, plivaj…

Izbriši ga iz života! Zato što je tako jednostavno bolje! Ako je on rešio da izbaci tebe iz svog života, ti apsolutno nemaš nijedan razlog da uradiš drugačije! Dakle, oprosti se od njegovog broja, e-mail adrese, društvenih naloga i svega što te povezuje i podseća na njega, stavljajući te u iskušenje da mu se javiš!

slika 22 Zaboravi na raskid, budi opet svoja!

Ako je on rešio da izbaci tebe iz svog života, ti apsolutno nemaš nijedan razlog da uradiš drugačije. Zato zaboravi njegov broj!

Posveti se prijateljicama! Žensko veče, popodnevna kafa ili noćni provod, nebitno, vrednost pravog, ženskog prijateljstva nikada neće izgubiti na značaju. Utešne reči, smeh prijateljica, njihova podrška, malo dobre hrane i muzike, vesela atmosfera, romantični filmovi ugrejaće vam dušu, vratiti osmeh na lice i bar na nekoliko sati odagnati teške misli.

Šoping! Reči su suvišne! Provereni lek protiv svake vrste nezadovoljstva!

Otputuj negde! Najskuplji, ali svakako i najdelotvorniji vid oporavka. Ukoliko ste u prilici, što pre otputujte u neke udaljene, ili manje udaljene predele. Novi horizonti, nova lica, nova poznanstva i predeli napuniće vas pozitivnom energijom i fizički i duhovno oporaviti na najbolji mogući način. Nove, divne uspomene sa putovanja zameniće one stare, depresivne i žal za izgubljenom vezom pretvoriće se u sreću zbog novih mogućnosti.


Stefana Pavlović: “Jer ja sam za teatre sa mnogo srca i vatre, teatre smeha i suza, gde nikad ne vlada red, gde ima i svađe, i pesme, i vriske, i aplauza. I kraj se ne zna unapred!”

Comments