“Pop art” na očima

Pisali smo o tome da se i u svetu manikira vratio pop art efekat, a on je naročito pogodan za šminkanje očiju, na kojima imamo veću površinu sa kojom možemo da radimo. Dakle, bacite pogled na nekoliko starih stripova i shvatićete u čemu je stvar. Uokvirite ajlajner u bojama naglašenom crnom linijom, a ubacite i poneki kružni element radi dinamičnosti. Takođe, možete docrtati trepavice namerno.

Linija u duginim bojama i zvezdice

Već smo preporučili da možete umesto crnog ajlajnera kreirati liniju od raznobojnih šljokica – a ako ipak želite suptilniju verziju tog looka, preporučujemo vam da mačkasti crni ajlajner uklopite sa linijama duginih boja, koje će vam uokviriti oko. Za ovaj look biće vam potrebno malo strpljenja, ali jednom kada ga “masterirate”, poželećete da ga rekreirate stalno. I ako želite još malo da se zabavite, dodajte po zvezdicu sa unutrašnje strane svakog oka.

“Leptirova krila” na očima

Volite li prirodu i jedva ste dočekali dolazak proleća? Ako je vaš odgovor jednoglasno DA, imamo pravi look za vas! Kombinacijom ajlajnera i senki u jarkoj boji možete postići senku u obliku leptirovog krila, koja će vas podsećati na romantični let leptira i koja će osvežiti svaki vaš stajling i frizuru. Važno je jedino da efekat krila postignete dodatkom suptilnih malih crnih linija uz ivicu “krila”.

Vatrena linija i oštar ajlajner

Vatrene devojke, ovo je pravi look za vas! Ako je klasična savršena linija izvučena ajlajnerom vama postala dosadna, vreme je da na nju dodate plamen u kombinaciji vatrenih, crvenih i žutih tonova – koji će podići vaš makeup look na potpuno novi nivo! Ovo je idealan look za večernji izlazak, i mada znamo da izlazaka trenutno nema, možemo makar da maštamo o njima i prizivamo ih atraktivnom šminkom.

Naslovna fotografija: instagram.com/lindahallberg

Jovana

Comments