Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Zahtevi savremenog dejtinga: Ostani kul (BLOG)

Zahtevi savremenog dejtinga: Ostani kul (BLOG)

1/3

Da li je savremena dejting kultura novi patrijarhat? Sumnjivo je meni to. Ta seksualna sloboda, pre svega. Kao da skrivena poruka glasi da žene treba da budu seksualno dostupne i ostanu emotivno neuključene, jer muškarcima tako baš odgovara. Ako pokazujemo osećanja i otvoreno želimo bliskost i povezanost, zamera nam se da smo previše emotivne i suviše željne – u stanju potrebe. Emotivno gladne, a to je valjda mnogo strašno. Jer ćemo im, tako gladne, pojesti srca.

Savremen način života zahteva od nas da pronađemo balans – da budemo samostalne i nezavisne, a otvorene i dostupne. Da postavljamo granice, ali da pomeramo granice. Da imamo veze, ali da budemo zadovoljne i same sa sobom. Da ne očekujemo od romantične ljubavi da nam ispune život, da ne postavljamo muškarca kog volimo u centar svog sveta, ali da tražimo svoju srodnu dušu i da ne pristajemo na veze u kojima nismo tretirane kako zaslužujemo. Pri svemu tome, treba da ostanemo kul.

E pa, to uopšte nije kul.

Ostati kul, znači ne pokazati svoja osećanja. Ne pokazati uznemirenost. I pre svega, ne uznemiriti partnera (ili kako god danas treba da nazivamo onog sa kim imamo nešto i kakava god bila forma tog nečeg) svojim osećanjima i svojom uznemirenošću. A ipak, to važi samo na površini. U vreme dok se igramo. Dok je stvar na nivou dejtinga. Kad padne obavezivanje, posvećivanje, opredeljivanje, tada je zahtev na otvorenosti, na obostranoj ranjivosti i emotivnoj dostupnosti, na komunikaciji, iskrenosti, razumevanju, poštovanju, toleranciji. Kao da se stvari baš tako razvijaju za svakoga. Kao da je moguće biti kul, a onda se otvoriti, zarad produbljivanja veze. Kao da to radi na poklopac.

kul 4 Zahtevi savremenog dejtinga: Ostani kul (BLOG)

Editors choice