Postoji nešto neverovatno magično kada je u pitanju početak proleća. Ako živite negde gde su zime hladne, mračne i  tmurne, provođenje vremena na suncu čini da sve deluje malo vedrije. Iako većina nas tokom zime zna da u svoju negu uvrsti bogatije hidratantne kreme i kreme za predeo oko očiju, kada stigne proleće trebalo bi sve “teže” teksture zameniti laganijim. Ako želite da vaša koža u ovom periodu izgleda sveže i blistavo, u nastavku vam predstavljamo nekoliko predloga koji će sigurno napraviti razliku kada je nega kože u pitanju.

Dodajte “blistavu” hidratantnu kremu

Predlažemo vam da sa dolaskom toplijeg vremena isprobate neku laganu hidratantnu formulu, koja će dovoljno ishidrirati kožu, a u isto vreme neće biti previše gusta i masna. Prednost dajemo kremama koje sadrže sitne svetlucave čestice koje će osvežiti kožu i učiniti je blistavijom. Ovakve kreme su sjajno i praktično rešenje ukoliko ne volite da se šminkate svakodnevno jer će licu vratiti “svežinu”.

Isprobajte lagani korektor

Korektor sa potpunom pokrivnom moći je naš najbolji prijatelj u mnogim situacijama! Ali, na proleće, dobar način da ulepšate kožu je da takav korektor zamenite nekim laganijim. Za najprirodniji izgled isprobajte one korektore koji imaju srednju pokrivnu moć i koji su dovoljno lagani, tako da imate utisak kao da ništa ne nosite na licu.

Ne zapostavljajte kremu za predeo oko očiju 

Krema za predeo oko očiju uvek je dobra ideja, posebno nakon dvadesetpete. Održava područje oko očiju dovoljno hidriranim, predstavlja odličnu osnovu za šminkanje i pomaže nam u sprečavanju sitnih bora. Ali kada dođe toplije vreme, većina nas se odrekne ove kreme, jer se često pogrešno smatra da treba pojednostaviti negu i da nam je potrebno manje hidratacije jer se koža više masti. Bez obzira na to da li se borite sa sezonskim alergijama i iritacijom očiju ili samo želite svojoj koži da pružite odgovarajuću negu, krema koja neguje ovaj predeo je neizostavan deo nege. Tokom toplijih dana takođe predlažemo (kao i kada je u pitanju dnevna hidratantna krema) da svoju “zimsku” kremu zamenite nekom laganijom varijantom u vidu seruma. Nakon korišćenja ovakvog proizvoda, vaša koža deluje manje otečeno i hidrirano. Moja preporuka je da ovakve kreme obavezno koristite i pre odlaska na spavanje jer ćete se ujutro probuditi sa zaista blistavom kožom i izgledaćete dosta odmornije.

Comments