Planeta ljubavi, Venera, kreće retrogradnim hodom od 13. maja i donosi razna iskušenja, dileme i nestabilnosti, gotovo svima. Najviše romantičnih trenutaka imaće Blizanci, Vage i Škorpije, ali, ni za koga u ljubavi nema garancija.

Venera pored Urana prolazi kroz senzualni znak Bika, težeći ka zadovoljstvu, udobnosti i sigurnosti, ali Uran se meša u priču i podstiče na avanturu, traži slobodu i nesputanost i narušava svaku stabilnost. Svi znaci će osetiti taj polaritet između dve nebeske energije, bez obzira da li traže posvećeno partnerstvo ili samo žele da se zabavljaju.

Retrogradni hod Venera iz Bika nastavlja u Blizancima i njena energija postaje koncentrisanija i fokusiranija.
Za Blizance, maj donosi priliku za bliskost, kao i bolje shvatanje sopstvenog ljubavnog života i težnji. Ako ste do sada izbegavali da se upletete u neku ozbiljnu priču, retrogradna Venera bi vam mogla doneti sveže uvide i novu ljubavnu perspektivu. Osim svojih redovnih zadataka, kao što su razmišljanje, preispitivanje i presabiranje, Venera daje i svoje blagoslove, pojačavajući šarm, gracioznost, obilje, romantiku i kreativnost. Ipak, njena mračna strana podstiče površnost i sebičnost što narušava ravnotežu.

Ostali astrološki tranziti dešavaju se u pozadini, ali planete upozoravaju Blizance da ostanu budni i prisutni i da ne zaborave da se sa ljubavlju ophode prema sebi.

Comments