Vage su takođe veoma prijemčive na uticaj retrogradne Venere – one će se baviti svojim izgledom, pitanjima partnerstva i preispitivanjem svojih vrednosti, ali biće nadahnute strašću i romantikom, kreativne i inspirisane za svaku umetničku delatnost. Retrogradni ciklusi donose i preispitivanje prošlosti, pa će na red doći bivše ljubavi, propale veze i propuštene prilike, što ne treba da vas obeshrabruje.

Suočavanje sa strahom, tugom i teretom prošlosti, podstiče lični rast i što se više oslobađate, bliži ste pronalaženju svoje srodne duše. Protok energije koji retrogradna Venera donosi Vagama, mogao bi da oživi kroz partnerski odnos, kao i kroz bavljenje kreativnim poslovima, koji mogu postati unosniji nego ranije. Vage će otkriti svoju muzu i odlično će sarađivati sa njom.

Škorpije su i inače strastveno posvećene svojim ciljevima, ali tokom maja goniće vas želje intenzivnije nego inače. U kući partnerstva planetarni aspekti ukazuju na puno emotivno ulaganje, kao i na sklonost Škorpija da naprave neophodne kompromise. Planete se kreću na takav način, da samo pojačavaju vašu potrebu za intimnošću i izlivima strasti, pa ako ste sami, prosto ćete “morati” da nađete nekog, sa kim možete da kanališete toliku količinu energije i toliki emotivni naboj. Verovatno ćete privući pravu osobu, jer strast ne dolazi kroz običnu požudu, već kroz potrebu za bliskošću i povezanošću.

Naslovna fotografija: instagram.com/labyrinthofcollages

Brankica Milošević

Comments