Micelarna voda Ultra – reaktivna koža

Micelarna voda La Roche-Posay je prvi put tretirana na reaktivnoj koži. Karakteriše je pojačana koncentracija glicerina 5% kojom se postiže vrlo prijatna, glatka tekstura. Dokazana je snaga hidratacije2, nežno čisti i ne suši kožu, ostavlja je blistavo čistom, deluje protiv zatezanja, crvenila i osećaja žarenja i koži pruža prijatnost. Dostignuće je u čišćenju reaktivne kože!

La Roche Posay Micelarna voda ULTRA za reaktivnu kožu 400 ml Zašto čišćenje lica micelarnom vodom treba da postane deo tvoje svakodnevne beauty rutine?

Effaclar micelarna voda Ultra – masna koža

Efikasno čisti, uklanja šminku i pročišćava. Karakteriše je svežina Effaclar mirisa sa pročišćavajućom snagom cinka i 1% glicerina. Ova micelarna voda koži pruža osećaj svežine, izvrsno uklanja nečistoće i prljavštinu4, uklanja 98% šminke već prvom vaticom5, ostavlja kožu blistavo čistom i manje sjajnom, nežno je čisti i ne suši.

La Roche Posay Micelarna voda ULTRA za reaktivnu kožu 400 ml 1 Zašto čišćenje lica micelarnom vodom treba da postane deo tvoje svakodnevne beauty rutine?

O značaju micelarne vode za svakodnevnu negu kože, ali i o razlozima zašto micelarnu vodu treba uvrstiti u svakodnevnu beauty rutinu, porazgovarali smo sa mr ph Anom Kovačević, stručnom saradnicom za edukaciju i naučnu komunikaciju La Roche-Posay.

 

WANNABE MAGAZINE: Zašto je važno micelarnu vodu koristiti u svakodnevnoj nezi kože?

ANA KOVAČEVIĆ: Čišćenje kože je esencija nege kože. Dakle, nema prave nege kože bez kvalitetnog i dobrog čišćenja. Odabir vrste preparata može biti raznolik i može biti prilagođen ne samo tipovima i potrebama kože, već i senzibilitetu osobe. Micelarne vode su možda najnaprednija vrsta preparata za čišćenje kože, u smislu kombinacije efikasnosti i kombinacije bezbednosti. Dakle, to su preparati koji zaista temeljno i kvalitetno uklanjaju sve nečistoće sa kože, opet ne remeteći njenu prirodnu ravnotežu.

Ana Kovačević mr ph Stručni saradnik za edukacije i naučnu komunikaciju La Roche Posay Zašto čišćenje lica micelarnom vodom treba da postane deo tvoje svakodnevne beauty rutine?

Šta je to što La Roche-Posay micelarnu vodu ULTRA razlikuje u odnosu na druge proizvode ove vrste?

ANA KOVAČEVIĆ: La Roche-Posay kao brend poznat je po tome što je ekspert za osetljivu kožu.  Svi La Roche-Posay proizvodi su prvenstveno namenjeni osetljivoj koži i čitava La Roche-Posay filozofija, sve što brend radi i sve što istražuje se bazira na potrebama osetljive kože. La Roche-Posay je brend koji micelarnu vodu ima u svom portfoliju već duže vreme, međutim, primećena je potreba naših klijenata da se ta priča malo proširi i produbi. Iako znamo da je osetljiva koža stanje u kome koža može biti, a ona istovremeno može da bude i masna, vrlo reaktivna, sklona alergijama – upravo ti tipovi kože zahtevaju nešto dodatno – ne samo ono što jedna bazična micelarna voda može da pruži. Iz tog razloga La Roche-Posay svojim klijentima nudi tri formulacije micelarnih voda, koje će biti potpuno i posebno prilagođene masnoj koži, osetljivoj koži i veoma reaktivnoj koži sklonoj alergijama. To je, u stvari, ono što je novo i, uz sve, karakteristike La Roche-Posay proizvoda, uz prisustvo termalne vode, ove proizvode zaista čini posebnim i mnogo različitim od svega ostalog.

La Roche Posay predstavljanje nove formulacije Micelarnih voda ULTRA 02 Zašto čišćenje lica micelarnom vodom treba da postane deo tvoje svakodnevne beauty rutine?

Da li La Roche-Posay micelarnu vodu ULTRA mogu koristiti i žene sa normalnim tipom kože?

ANA KOVAČEVIĆ: Apsolutno mogu! U principu, svaki proizvod koji se deklariše kao proizvod za osetljivu kožu je istovremeno potpuno prilagođen normalnoj koži. Štaviše, neko ko ima normalnu kožu, svojoj koži samo može učiniti uslugu koristeći za stepen ili za nekoliko stepena bezbedniji preparat nego što su oni koji nisu specijalno formulisani za osetljivu kožu.

Koliko bi puta u toku dana trebalo koristiti La Roche-Posay micelarnu vodu ULTRA?

ANA KOVAČEVIĆ: Za kvalitetnu negu kože minimum je dva puta dnevno. Optimalna preporuka je da se lice čisti ujutru i uveče. I po knjigama i po ličnom iskustvu, to je neki minimum. Ali, ja volim da kažem – bolje i jednom nego nijednom. Dakle, optimum je dva puta, dok se ispod toga ne može pričati o adekvatnoj nezi kože.

Comments