Sanjarenje podstiče kreativnost, takođe je utvrđeno istraživanjima – kada nam misli slobodno plutaju, povezujemo se sa univerzalnim informativnim poljem, iz koga dolazi sva inspiracija ovog sveta. Postajemo kanali za ideje, zamisli, patente i praktična rešenja u stvarima prema kojima smo otvoreni, koje nas zanimaju i ka kojima je naša kreativna energija usmerena. Jednostavnije objašnjenje je da kad smo rasterećeni, originalne zamisli koje se krčkaju u nama, dobijaju priliku da sazru i dopru nam do svesti.

Kada imamo konkretan cilj, sanjarenje nam pomaže da osmislimo način da ga ostvarimo – sanjareći o zadatku koji nam predstoji, mi se pripremamo mentalno, emotivno, psihički. Pokrećemo mehanizme koje naš um i ostali oblici naše inteligencije koriste u stvarnim situacijama, vizuelizujemo sliku uspeha koji želimo da ostvarimo – treniramo za pravu akciju u realnosti.

Sanjarenje pozitivno utiče na odnose i interakcije sa drugima, jer tokom maštanja, često zamišljamo te interakcije, razgovaramo sa ljudima, razrešavamo nesporazume, izražavamo osećanja, a to nas čini osetljivijima i veštijima u komunikaciji u realnim prilikama.

Izvor fotografija: instagram.com/collagevintage

Brankica Milošević

Comments