Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

Kao redovni korisnici društvenih mreža, kolektivno možemo da postavimo pitanje: Da li je Instagram otišao predaleko? Neći više da pitam da li ga koristiš, imam nešto drugo na umu. Sigurno si probala, ili barem primetila plastic surgery filtere? Utisci? Lično, volim da pratim trendove, ali ovaj bih preskočila. Srećom, skok neće iziskivati veliki napor jer, kako javljaju strani mediji, svi filteri ovog tipa će uskoro biti uklonjeni.

Kako bi održao budnu pažnju svojih vernih korisnika, najvoljeniji app nam stalno nudi novine među kojima se našla i mogućnost da uz pomoć malo magije naše kamere potpuno promenimo lični opis. Dobro, Airbrush nas je davnih dana naučio kako da korigujemo nos i uklonimo tu nepotrebnu bubuljicu, ali, ovo je potpuno nova dimenzija. Skrolovanje kroz feed nikad nije bilo manje privlačno. Poznati username, ali potpuno neprepoznatljivo lice.

Filter koji je zaludeo Instagram zajednicu svojim Louis Vuitton simbolom, pored brenda, na tvoje lice zalepi i prenaglašene jagodice i usne. Hmmm, privlačno? Taman smo počeli da slavimo prirodnu lepotu, parolu “tvoja koža, samo bolja”, kad ono… novi beauty trend alert – plastika. Prihvatiti ili ne? Čelnici kompanije kažu ipak ne.

Sa idejom da ostvare pozitivan uticaj na svoje korisnike, odlučili su da najpre banuju postove koji reklamiraju proizvode za gubitak telesne težine i estetske hirurgije. Najnovija odluka je da se uklone svi filteri sa istom funkcijom, a ozbiljno se razmatra i ukidanje vidljivosti lajkova. Iskreno, teško je zamisliti zajednicu oslobođenu terora brojki, a sa druge strane, zar nije moć ove platforme počivala upravo na njima? A koji je glavni razlog ovih radikalnih promena? Da li je to Instagram odlučio da povede računa o našem mentalnom zdravlju? Iz kompanije tvrde da je upravo to jedan od razloga. Kako sami kažu, vreme je da dobrobit korisnika dobije na vrednosti.

Editors choice