Osećanja prema leopard printu mogu da budu ili “hot” ili “not” – između ne postoji! Ili voliš ili ne voliš, ili umeš da nosiš ili ne umeš da nosiš (iako nosiš) i to je to. Lično, nikada nisam preferirala ni leopard ni bilo koji drugi print, ali kako vreme prolazi, a #leopardprint biva sve bogatiji dobrim street style fotografijama, mislim da sam počela da menjam mišljenje. Hm, možda leopard print i nije tako loš…

Uglavnom, kao i svaki drugi print, i ovaj je sasvim OK ako umeš da ga nosiš sa stilom. Bez preterivanja, bez suvišnog mešanja boja i dezena, uz prave komade koji ga “smiruju”, a ipak istovremeno i ističu, čineći da cela kombinacija ima taj statement vajb. Kada nosiš leopard print bitno je da se vodiš parolom “manje je više” jer je lako preći granicu dobrog ukusa i iz trenutka kada izgledaš elegantno i stylish, zakoračiš u trenutak kada izgledaš nekako… Jeftino?

Dakle, neka pravila ipak postoje. Na primer, ukoliko se i tebi baš dopadaju slip suknje sa leopard printom koje se smatraju (ne)zvaničnim suknjama ovog leta, nosi ih uz belu ili crnu majicu (sportsku, crop top, na bretele) ili košulju kako bi izgledala elegantno, svedeno, a ipak trendi. Ovaj print je kao stvoren za leto jer odlično izgleda uz preplanuli ten, a dodatno ga možeš istaći diskretnim zlatnim nakitom. 

Neke devojke leopard suknje nose u malo smelijim kombinacijama kao što graphic majice, pa čak i drugačiji print (na primer, pruge) i, šta znam, na njima to izgleda kul, ali zaista je potrebno da umeš da izneseš ovu kombinaciju, a da ne izgledaš i osećaš se glupo. Ukoliko nisi sigurna da li je ovo za tebe, sasvim je OK da se pridržavaš klasike i bele majice.

Verovatno najveći obožavalac leopard printa trenutno je Sonia Lyson koja gotovo u svaku kombinaciju uključi malo ovog egzotičnog dezena, a njena kolekcija suknji je zaista impresivna!

Comments