Hot topics

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

Da li je tačno da na mladima svet ostaje?

1/2

Znate da treba da unosite dovoljno tečnosti i da to svakako uključuje, pored čajeva i voćnih napitaka, vodu. Čaša hladne vode osvežava kao i hladan tuš u sparnim letnjim danima, ali u nekim slučajevima bolje popiti čašu mlake vode. Evo šta kažu stručnjaci – kada i zašto treba da pijete hladnu, odnosno, toplu vodu. Takođe, hladna ne znači ledena, a topla znači mlaka – ekstremne temperature vode za piće (ledeno i vruće) se ne preporučuju.

Hladna voda za vežbanje, groznicu, mršavljenje

Kada ste fizički aktivni, telesna temperatura raste i telo se znoji, nastojeći da se ohladi. Prilikom vežbanja i znojenja gubi se dosta tečnosti, a najbolje ćete rehitdrirati telo i rashladiti se, ako pijete hladnu vodu. To znači da voda treba da bude malo hladnija od sobne temperature.

Kada imate temperaturu i trese vas groznica, ispijanje hladne vode će pomoći da se ohladite. Takođe, važno je da pijete puno tečnosti kad imate groznicu, da biste pomogli organizmu da se izbori sa infekcijom. U čašu vode dodajte malo limuna i morske soli, da biste nadoknadili elektrolite.

Ako želite da smršate, hladna voda vam može ubrzati metabolizam i pomoći da izgubite dodatnih 70 kalorija dnevno. To je skroman broj, a toliko kalorija se gubi i tokom 15 minuta šetnje. Zato, šetajte duže i pijte više hladne vode.

Editors choice