Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Znate da treba da unosite dovoljno tečnosti i da to svakako uključuje, pored čajeva i voćnih napitaka, vodu. Čaša hladne vode osvežava kao i hladan tuš u sparnim letnjim danima, ali u nekim slučajevima bolje popiti čašu mlake vode. Evo šta kažu stručnjaci – kada i zašto treba da pijete hladnu, odnosno, toplu vodu. Takođe, hladna ne znači ledena, a topla znači mlaka – ekstremne temperature vode za piće (ledeno i vruće) se ne preporučuju.

Hladna voda za vežbanje, groznicu, mršavljenje

Kada ste fizički aktivni, telesna temperatura raste i telo se znoji, nastojeći da se ohladi. Prilikom vežbanja i znojenja gubi se dosta tečnosti, a najbolje ćete rehitdrirati telo i rashladiti se, ako pijete hladnu vodu. To znači da voda treba da bude malo hladnija od sobne temperature.

Kada imate temperaturu i trese vas groznica, ispijanje hladne vode će pomoći da se ohladite. Takođe, važno je da pijete puno tečnosti kad imate groznicu, da biste pomogli organizmu da se izbori sa infekcijom. U čašu vode dodajte malo limuna i morske soli, da biste nadoknadili elektrolite.

Ako želite da smršate, hladna voda vam može ubrzati metabolizam i pomoći da izgubite dodatnih 70 kalorija dnevno. To je skroman broj, a toliko kalorija se gubi i tokom 15 minuta šetnje. Zato, šetajte duže i pijte više hladne vode.

Editors choice