Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Vreme je za detoksikaciju: Kako da napokon eliminišeš celulit i višak vode u telu?

Stajlinzi koje ćemo nositi celog leta – on repeat!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

1/2

Znate da treba da unosite dovoljno tečnosti i da to svakako uključuje, pored čajeva i voćnih napitaka, vodu. Čaša hladne vode osvežava kao i hladan tuš u sparnim letnjim danima, ali u nekim slučajevima bolje popiti čašu mlake vode. Evo šta kažu stručnjaci – kada i zašto treba da pijete hladnu, odnosno, toplu vodu. Takođe, hladna ne znači ledena, a topla znači mlaka – ekstremne temperature vode za piće (ledeno i vruće) se ne preporučuju.

Hladna voda za vežbanje, groznicu, mršavljenje

Kada ste fizički aktivni, telesna temperatura raste i telo se znoji, nastojeći da se ohladi. Prilikom vežbanja i znojenja gubi se dosta tečnosti, a najbolje ćete rehitdrirati telo i rashladiti se, ako pijete hladnu vodu. To znači da voda treba da bude malo hladnija od sobne temperature.

Kada imate temperaturu i trese vas groznica, ispijanje hladne vode će pomoći da se ohladite. Takođe, važno je da pijete puno tečnosti kad imate groznicu, da biste pomogli organizmu da se izbori sa infekcijom. U čašu vode dodajte malo limuna i morske soli, da biste nadoknadili elektrolite.

Ako želite da smršate, hladna voda vam može ubrzati metabolizam i pomoći da izgubite dodatnih 70 kalorija dnevno. To je skroman broj, a toliko kalorija se gubi i tokom 15 minuta šetnje. Zato, šetajte duže i pijte više hladne vode.

Editors choice