Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Veza mu nije prioritet

I ne zna zašto bi to trebalo tako da bude, jer je emotivno nevaspitan. Važniji mu je posao, prijatelji, odmor, pa čak i lenstvovanje. Iz nekog razloga ogroman broj muškaraca misli da ne moraju da čine baš ništa, da bi zadržali devojku, osim da budu dobri u krevetu (a i to je pojam o kome bi moglo dosta da se diskutuje i o kome većina njih verovatno nema realnu predstavu).

On je primitivno iskren u ovome – veza mu prosto nije najvažnija, ali verovatno nema iskustvo sa tim kako će se osećati kad izgubi devojku koja mu je značila, jer mu je fudbal bio važniji, ili ga je mrzelo da se sprema i izlazi da bi se video sa njom, kad može da igra igrice i da se ne cima ni oko čega.

nathan dumlao 486999 unsplash 1 Zašto muškarcima treba emotivno vaspitanje

Ako treba to iskustvo da stekne sa tobom, neka mu ga – osim ako je tebi suviše stalo da bi se pomirila sa njegovom nekultivisanošću. Ali ako si rešila da ga vaspitavaš, znaj da ćeš morati da budeš vrlo istrajna i strpljiva.

Ne zna kako se osećaš (i ne zna šta bi sa tim saznanjem)

Muškarci ratuju sa osećanjima, pokušavajući da ih pobede, umesto da sa njima uspostave pregovore, nastojeći da ih razumeju. Pošto tako postupaju sa sopstvenim osećanjima, ne vide zašto bi drugačije postupali sa tvojim, ili, zašto bi se uopšte interesovali za tuđa osećanja.

Neko svako vodi svoj rat, kako zna i ume. Put do priznavanja i prihvatanja sopstvenih osećanja, pa samim tim i do svesti da ih drugi imaju i da je čin ljubavi i zaštite voditi računa o nečijim osećanjima, leži u komunikaciji, a to je ono u čemu si opet, mnogo spremnija i veštija od njega. Dakle, možda ćeš morati da upotrebljavaš reči kao krckalicu za orahe, ili kao čekić za ulupavanje bifteka, ili kao vojsku diverzanata koja se šunja do njegovog uma i tamo pravi premetačinu. Ako misliš da vredi, pokušaj da ga naučiš da komunicira, da razmišlja o tome kako se oseća, kao i o tome zašto je možda važno kako se ti osećaš i kako se vodi računa o nečijim osećanjima. Nije on kriv što ništa ne zna o tome, ali možda može da nauči.

Aleksina Đorđević

Pročitajte još i ovo:

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Znaci da je tvoj prijatelj “fejk”

Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

 

Izvor fotografija: www.unsplash.com

Editors choice