Trudimo se danima, čak mesecima da smršamo, a ne vidimo rezultat. Zašto?

“Bucmasta” slika koju imaš godinama o sebi – ne menja se, uprkos tvojim naporima da smršaš. A kada ne nailaziš na motivaciju, jedino što ti preostaje jeste da se baciš na ogromnu činiju sladoleda, kako bi utolila tugu. Pogrešna stvar.

Iako se način ishrane promeni drastično i izbace visokokalorične namirnice, često se desi da rezultata nema. Kažu da se organizam već navikao na način ishrane koji ste pre vodili, pa mu treba vremena da se adaptira na zdraviji način ishrane.

Dakle, ukoliko koristite određenu hranu, a uz to i vežbate, treba biti istrajan. Takođe, vremenom organizam može postati imun i na određenu vrstu dijete. U tom slučaju, treba promeniti navike iz korena i uvesti nove vežbe, nove namirnice.

rezultati mršavljenje Zašto ne gubim na težini?

Mnogi treneri ne preporučuju dizanje tegova dok telo ne ojača. Skroz pogrešna stvar. Telo treba da se navikne na težinu, da ojača, a i to je savršen način da se masti pretvore u mišiće. To čak povećava tvoju sposobnost u ishrani niskokaloričnom hranom.

Slika 258 Zašto ne gubim na težini?

Neka urlaju mišići posle treninga

Većina dijeta se zasniva na izbegavanju masti. Ali, stručnjaci će vam reći koje masti su dobre, a koje loše. Masti iz slatkiša i šećera čine vas debljim i utiču na nivo šećera u krvi. Ako jedete prave vrste masti, naročito one iz masline, kokosovog mleka, oraha ili jogurta, vaše telo će to iskoristiti za obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

Nizak unos ugljenih hidrata u kombinaciji sa visokim procentom ovih masti, može lako da dovede do mršavljenja.

Slika 340 Zašto ne gubim na težini?

Rezultata će biti, samo ako ne odustanete

Prejedanje škodi vašem organizmu. Bilo koja namirnica u velikim količinama je štetna, a grickalice su jedno od najvećih zla zbog kojih se gomilaju suvišni kilogrami.

Slika 433 Zašto ne gubim na težini?

Šta se desilo? Gde sam pogrešila?


Violeta Stojanović

Comments