Redovno idete u teretanu i naporno vežbate, ali čini vam se da nikako ne vidite rezultate svog mukotrpnog rada? Možda razlog tome leži u onim stvarima koje radite nakon što se vratite kući sa treninga!

51f3d636b57cb10f 474185795 Zašto ne vidite rezultate vežbanja?

Nagradite sebe, obilno!

Ako čim završite sa vežbanjem napadnete čokoladu, pomfrit ili pljeskavicu nije ni čudo što rezultati izostaju. Budite svesni da na prosečnom treningu izgubite oko 300 kalorija. Jedna čokolada ima 500. Mislite o tome!

Izbegavate istezanje!

Ako se ne istežete, dovodite sebe u ozbiljnu opasnost od povrede. Ako se povredite, nećete moći da nastavite sa treniranjem, a to će svakako negativno uticati na proces vašeg mršavljenja.

Pijete sportska pića!

Ako na treningu žeđ umesto vodom gasite energetskim pićima, vodom sa ukusom koja je zaslađena, vi unosite nepotrebne kalorije. Ovakva pića su puna elektrolita i odlična za naporne treninge, koji traju više od sat vremena. Ali ako imate lagani trening u kome se ni ne preznojite, ove kalorije su bespotrebne!

Koristite izgovore!

Ako odete na jedan trening pa do sledeće nedelje ležite i lečite upalu mišića, to svakako nije dobro. Da biste videli ikakve rezultate potrebno je da nedeljno imate bar 300 minuta treninga.

Ne jedete posle treninga!

Posle treninga ne treba navaliti na brzu hranu, o tome smo već govorili. Ali posle treninga je neophodno jesti zdravu hranu kako biste nahranili mišiće. Vaše telo žudi za proteinima u kombinaciji sa malo ugljenih hidrata. Zato se ne izgladnjujte.


Lenka Gatić

Comments