Moda je postala previše konzumeristička. Činjenica je. Kao da nam nije dosta modnih trendova, već gotovo svakog meseca otkrivamo da nam stiže novi trend koji uglavnom predstavlja nešto što smo pre izvesnog vremena nosili, a zatim se zakleli kako se to neće ponoviti, otprilike, nikad. Razume se, svaki trend pronađe svoje sledbenike i nisu trendovi loši samo ih je možda previše – istovremeno. 

Ukoliko se ni sama ne snalaziš najbolje u svim ovim novitetima, a ipak želiš da održiš korak sa (modnim) svetom, stilisti savetuju da se jednostavno držiš klasike. Klasika je uvek u trendu i neki komadi zaista jesu vanvremenski, ali na stranu to, klasika izgleda ozbiljno dobro! Bele patike su savršen primer za to. Jednobojne, bez suvišnih detalja, beskrajno atraktivne u toj svojoj jednostavnosti jer zaista – manje jeste više, a to je skoro pa jedino modno pravilo koje želimo i volimo da poštujemo.

Zašto toliko volimo bele patike? Pa, ljubav verovatno nikada ne treba objašnjavati, ali ako ipak moramo, to bi pre svega bila njihova praktičnost – bele patike možemo da nosimo uvek i kada kažemo uvek, to zaista i mislimo. Uz odelo, uz all-denim, uz print, uz sportski autfit ili onaj nešto formalniji. One su nosive na toliko načina da nikad, ali zaista nikad nećeš pogrešiti, naročito ukoliko odabereš kvalitetan model koji će odlično izgledati više sezona (naš favorit je u tom slučaju definitivno adidas Supercourt). 

Osim toga, bele patike možeš jednako dobro i efikasno kombinovati koje god godišnje doba da je u pitanju – leti se savršeno uklapaju sa omiljenim maksi haljinama i slip suknjama, dok ih u jesen možeš nositi uz puff jaknice i oba puta ćeš jednostavno “ubosti”. Bele patike su dobra zamena za skoro sve druge tipove obuće jer su univerzalne i u svakom stilu izgledaju kul, koliko god on bio (ne)formalan. 

Stilisti su saglasni da su bele patike klasik – tako je bilo juče, tako je danas i tako će sigurno biti zauvek. S tim na umu, adidas je i predstavio model Supercourtklasičan, ali na nešto moderniji način, čistog i jednostavnog dizajna, ali i dalje sa prepoznatljivom formom na koju smo navikli i koju volimo. Udobne, u vanvremenskoj boji, ove patike su odlična investicija za sve zaljubljenike u sportsku obuću, a mi ti u nastavku otkrivamo i nekoliko jednostavnih saveta kako da ih uklopiš u svaki stajling!

NASLOVNA KOREKCIJA Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

“Smiri” upadljive komade belim patikama

Bele patike su onaj detalj koji unosi balans u autfit i čini da u njemu ništa ne izgleda “too much”. Zato, ukoliko voliš da nosiš jarke nijanse kao što su plava, crvena, narandžasta, stilisti savetuju da ih neutralizuješ belim patikama i, idealno, još nekim belim ili svetlim komadima. Na ovaj način ćeš imati ponešto sa obe strane – i upadljivo i klasično, a upravo takva kombinacija je uvek dobitna!

15 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 16 1 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 10 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 5 4 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Istakni lepotu teksasa

Kao što ne treba objašnjavati zašto volimo bele patike, verovatno ne treba objašnjavati ni to koliko obožavamo teksas! Farmerke ili jakna; komad nije bitan dokle god je u onoj pravoj, odgovarajućoj plavoj nijansi. Dodatno je istakni belim patikama – ovaj stajling je basic, ali baš zato efektan, kul, urban i savršen za ležerne prilike kada želiš da izgledaš odlično, bez mnogo truda i razmišljanja. 

13 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega  14 1 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 7 2 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 8 1 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 6 3 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Osveži klasične kombinacije boja

Crna i bež ili crna i crvena, uobičajene su kombinacije boja koje biramo kada ne želimo da napravimo grešku. Iako su uvek dobitne, nije naodmet osvežiti ih nekim nešto efektnijim detaljem, ali koji je i dalje u istom stilu – naravno, belim patikama! U tom slučaju, one će biti “final touch”, sitnica koja “zaoružuje” stajling i daje mu određeni twist, iako zapravo nisi ni izašla iz svoje zone komfora.

17 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 11 2 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 18 1 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 4 6 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 3 4 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega 2 4 Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Produkcija: WANNABE MEDIA

Ivana

Comments