TEDx je svetski najprepoznatljiviji konferencijski format i par TEDx-a se do sada održalo u našim najvećim gradovima kao što su Beograd, Novi Sad i Niš. Međutim, sledeće subote (16.09.) ova konferencija će se održati na jednom neočekivanom mestu – Mokrinu. TEDxMokrin je konferencija koja se po prvi put održava van urbanih centara, tačnije u jednom malom vojvođanskom selu. Tema same konferencije je “Globalno Selo” i na 10 predavanja, prikazaće se pozitivni primeri ljudi koji su iz ruralnih sredina uspeli da postignu impozantan uticaj ili uspeh.

Objekat D i B 20 Zašto oni koji žele da ostvare uspeh ne smeju da propuste TEDxMokrin događaj?

U Srbiji svake godine umre ili napusti zemlju oko 40.000 stanovnika, više nego što se rodi ili doseli. Od toga je u Vojvodini taj broj 12.000. Dakle, svake godine nestane po jedna varoš, veličine Negotina ili Bačke Palanke. Oko 40% stanovništva Srbije živi u selima, a od ukupno 4.700 sela 1.200 se smatra da je u fazi nastajanja.

TEDex mokrin house 1200px v4 Zašto oni koji žele da ostvare uspeh ne smeju da propuste TEDxMokrin događaj?

Internet postepeno demokratizuje tržište rada i radni prostor. Danas je moguće raditi na svetski relevantnim stvarima od svuda na svetu, dokle god si online. I kako se smanjuje nejednakost među zemljama, tako se smanjuje i nejednakost izmedju urbanih i ruralnih sredina. Ideja TEDxMokrina je da pokaže priče i ideje koje su uspele da se probiju ili uprkos ili zahvaljujući tome što su započete u ruralnim sredina”, kaže organizator TEDx-a Ivan Brkljač.

Više informacija o TEDxMokrin-u možete saznati na oficijalnom TEDx sajtu, a sama konferencija počinje u 10.00 časova u Mokrin House-u, našem prvom ruralnom coliving prostoru .

Comments