I da nije bilo ovog nedavnog snega, koji nam je dodatno stavio do znanja da je zima ozbiljno tu, pred vratima, jasno je da smo duboko “zagazili” u hladniji deo godine i sve ono što on donosi. Da, poklone, novogodišnju jelku, slobodne dane i prazničnu hranu u velikim količinama, ali ne mislimo na to, već na one posetioce kojima se daleko manje radujemo. “Trio fantastiko” u dobro poznatom sastavu: prehlada, viroza i grip. Ništa lično protiv zime (iako svi odreda navijamo za “Leto” tim), ali koliko god da se trudimo da jedemo zdravo i dobro spavamo, znaš i sama da to nije dovoljno, i da manje sunca zaista nužno znači i manje vitamina, što dalje znači više rizika za imuni sistem.

Imunitet koji je u ovim danima najviše narušen, predstavlja sve odbrambene reakcije našeg tela u borbi protiv raznih bolesti, i s obzirom na to da ne može uvek sve sam odraditi, u određenom doba godine mu je, kao i celokupnom telu, potrebna pomoć spolja.

Svako od nas ima neke lične rutine, navike i favorite, kada su u pitanju zdravlje i prevencija, no kako se čini svi smo složili oko toga da su Granum ulja novi must kada su zdrav život i zdrava ishrana u pitanju. Nasuprot uvreženom mišljenju, nisu sve masnoće štetne, već naprotiv, mnoge između ostalog pogoduju održavanju prikladne telesne težine i pravilnom funkcionisanju kardiovaskularnog i nervnog sistema. Bilo da neki problem već postoji, ili prevencije radi, ulja su se pokazala nezamenljivim u svrhu jačanja imuniteta i veoma su pogodna za celokupno zdravlje, i možda ne znamo koji problem tebe konkretno muči ali ulje svakako jeste odgovor.

O lanenom, maslinovom i kokosovom ulju svi znamo već dosta, ali da li znaš koji su to noviteti koji postaju svetski trend i sinonim zdravog života?

Životni eliksir – Ulje crnog kima

Iako je ulje crnog kima tek odnedavno deo života savremenog čoveka, ova biljka je jedna od najpoznatijih u istoriji medicine. U drevnim civilizacijama korišćen je za poboljšanje probave, kod prehlada, glavobolja, infekcija i zubobolja, a kako su drevne civilizacije višestruko dokazale da su zaista pre nas saznali većinu stvari koje smo dugo smatrali “našim” otkrićima, zašto im ne verovati i ovaj put? Da ne bi ostalo samo na verovanju, naučna istraživanja su svakako potvrdila drevna verovanja i dokazala da se s pravom uživa naziv “životni eliksir”.

Naš izbor je uvek Granum ulje crnog kima. Najhrabriji borac protiv sezonskih alergija, zbog svog snažnog antibakterijskog dejstva, naročito je delotvoran i u borbi protiv gripa. Konzumiraj ga jednom do tri puta na dan (po 25 kapi) i obezbedila si sebi neprobojni štit, potpunu zaštitu i možeš biti sigurna da će zima proći bez beskrajno dosadnih ležanja u krevetu zatrpana sa malim brdom maramica i lekovima.

Ovo ulje se takođe pokazalo blagotvornim i za dermatološke probleme kao što su ekcem, kožne gljivice, akne. Iako se zbog njegove jačine ne preporučuje spoljašna direktna upotreba, redovno konzumiranje Granum ulja od crnog kima će se iznutra boriti protiv svakog problema.

DSC 4031 Zašto su (i koja) ulja tvoji najbolji saveznici u zimskim danima
Comments