Ukoliko mnogo ulažete u svoje mršavljenje, a rezultati ipak iz nekog razloga izostaju, moguće je da vas način života, rutina ili neke loše navike opstruiraju u mogućnosti da smršate.

I najbolja dijeta, ukoliko je ne kombinujete sa aktivnošću, neće pokazati rezultate, ako vaš metabolizam ne funkcioniše dobro i ako vam telo nije zdravo i u balansu.

dijeta1 Zašto vas dijeta ne dovodi do uspeha

Već smo vam pričali o navikama u ishrani koje usporavaju efekte vaše dijete, a sada vam navodimo koje su to najčešće loše navike zbog kojih vaše dijete ne uspevaju da vas dovedu do željenih rezultata.

Buran noćni život

Naravno da treba da se zabavljate i da sebi s vremena na vreme omogućite dobar provod, ali provod u kombinaciji sa cigaretama i alkoholom podrazumeva udar na celo vaše telo. Ne samo da alkoholom instant utičete na svoj metabolizam, već i unosite veliku količinu kalorija, šećera, ali i budite apetiti. Posle samo jedne čaše alkohonog napitka, sve će vam teže biti da odolite slatkim iskušenjima nezdrave hrane.

Nedostatak sna

Ukoliko snom ne obezbeđujete svom telu dovoljno energije, tu energiju će vaše telo potražiti u većem unosu hrane. Različita ispitivanja su pokazala da osoba koja manje spava, unosi značajno veći broj kalorija u organizam od one koja je dobro naspavana.

Comments