Da li ste ikada razmišljali da promenite svoj način ishrane i da izbacite sve namirnice životnjiskog porekla?

Možda vam u početku zvuči kao nemoguća misija ali ako vas je ikada mamila ova ideja onda preporučujemo da probate, a ako vam postane isuviše teško onda ćete se lako vratiti svojim starim navikama. Još jedan od razloga zašto bi trebalo da razmislite o ovoj drastičnoj promeni u svojoj ishrani jeste to što ćete dobiti neverovatne promene kada je kvalitet vaše kose i kože u pitanju.

Veganska hrana se sastoji od žitarica, mahunarki, voća i povrća, dok su meso, mlečni proizvodi, riba, jaja i med isključeni iz ishrane. Znamo, zvuči veoma radikalno, ali ukoliko se odlučite da probate vehanski način ishrane vam donosi i mnoge prednosti.

Nakon malog istraživanja koje smo uradili mnogi vegani su nam rekli da je čista koža bez akni bilo prvo što su primetili nakon nekog vremena kako su odlučili da budu vegani. Kosa im je postala sjajnija a vlas mnogo jača i izdržljivija. Neminovno je da način ishrane i mnogo veći unos voća i povrća, naročito onog presnog utiče na kvalitet celog organizma a pošto su koža i kosa vidljive na prvi pogled nekako se prve promene uoče baš na ovim delovima tela.

Koža Zašto vegani imaju BLISTAVU kožu i kosu

Jedna od devojaka koja je pre nekoliko godina odlučila da postane vegan navela je da je jedan od trenutnih efekata bilo upravo to da je njeno lice postalo čisto i blistavo. Za nekoliko nedelja njen ten je bio pročišćen do te mere da je prestala sa svakodnevnom beauty rutinom i korišćenjem različitih kozmetičkih preparata. Kada je kosa u pitanju možda je trebalo malo više vremena da prođe ali tokom nekoliko meseci vlas je postala vidno sjajnija i jača.

Ono što vegani preporučuju da konzumirate u što većim količinama kako biste primetili da je kvalitet kose i kože značajno poboljšan jesu sledeće namirnice:

Borovnice

Borovnice su na vrhu namirnica po svojim antioksidativnim svojstvima. Ovi antioksidansi, osim što vas štite od slobodnih radikala koji su krivci za nastanak niza bolesti, pomažu i u borbi protiv starenja kose, kože i noktiju. Zato dodajte šaku borovnica  u svoj omiljeni doručak  podarite kosi, koži i noktima šaku zdravlja.

Aronije

Aronije su, slično kao i borovnice, bogate antioksidantima, a ispred borovnicama su zbog količine polifenola. Oni utiču na smanjenje upalnih procesa i umanjuju akne i bore pojačavajući cirkulaciju. Baš kao i borovnice, aronije možete ubaciti u smoothie ili ih možete pojesti kao međuobrok u izvornom obliku.

Vegan hrana Zašto vegani imaju BLISTAVU kožu i kosu
Comments