Ovog vikenda, 24. i 25. septembra održan je drugi po redu Beogradski festival cveća. Ova manifestacija izložbenog, zabavnog i edukativnog karaktera okupila je veliki broj izlagača i učesnika čiji je rad inspirisan ekologijom, prirodom, cvećem i zaštitom životne sredine, a sa željom da se ozeleni grad, oplemene javni prostori i istovremeno probudi mašta njihovih kreatora i korisnika.

IMG 2120 Završen II Beogradski festival cveća

Park Manjež

Park Manjež je bio domaćin ovogodišnje manifestacije, koja se održala uz značajnu podršku gradskog Sekretarijata za zaštitu životne sredine, opštine Savski venac, Gradskog zelenila, Srbija šuma, TOB-a i brojnih drugih partnera i učesnika.

Multimedijalni program Drugog Beogradskog festivala cveća kreiran je za publiku različitih uzrasta i intresovanja, a sve u cilju da pokrene neka od savremenih pitanja  urbane ekologije. Beogradski festival cveća zalaže se za obnovu, zaštitu i vrednovanje parkova, zelenih površina i urbanih pejzaža kao preduslova za kvalitetan život u gradovima.

IMG 1692 Završen II Beogradski festival cveća

Ljubitelji cveća

Kroz sedam programskih zona posetioci su mogli da pogladaju brojne instalacije, projekte sadašnjosti i budućnosti koji pokazuju kreativnost i inovativnost profesionalaca i onih koji će to postati, umetničke performanse, da čuju muzički program studenata Muzičke akademije, pogledaju interaktivnu izložbu „Brzi crteži-promene“ Akademije lepih umetnosti, učestvuju u origami radionici Fakulteta primenjenih umetnosti iz Beograda kao i da učestvuju u interaktivnoj instalaciji studenata Fakulteta primenjenih umetnosti i da zajedno sa studentima razlistaju i ušarene Drvo lepih želja svojim ekološkim porukama.

IMG 1779 Završen II Beogradski festival cveća

Jedna od održanih radionica

Na Beogradskom festivalu cveća posetioci su mogli  i da se opuste, druže i uživaju u aroma pikniku, u ambijentu začinjenom aromatičnim biljkama, upoznali su se sa duhom japanske umetnosti kroz istoriju i stilove ikebana, umetnosti bonsaija ili kreiranje zen – vrtova. Na ovaj način BFC simbolično je pružio podršku i poštu Japanu i japanskoj kulturi.

IMG 17911 Završen II Beogradski festival cveća

Izložba

U okviru II BFC-a posetiocima je bilo ponuđeno i sezonsko cveće, cvetni aranžmani kao i detalji za enterijer i eksterijer kojima su mogli da oplemene svoj dom.

IMG 2109 Završen II Beogradski festival cveća

I najmlađi su bili uključeni u program

Posebno mesto na Festivalu dobili su najmlađi Beograđani, kroz takmičenja i radionice koje kroz zabavu i igru, decu uče da vole i čuvaju prirodu: Šumarski višeboj, Moja prva biljka, Bojanka biodiverziteta i Reciklaža nije foliraža.

Comments