Kada dođemo u situaciju da vrednujemo ono što nam je najvažnije, ponekad ispada da ljubav nije na prvom mestu. Svako se u životu sretne sa razlozima zbog kojih bira da odustane od ljubavi, a horoskop to tumači ovako: 

Ovan 

Ovnovi su spremni da odustanu kada osete da nisu dovoljno cenjeni.

Spontani i strastveni Ovan se ne plaši da stavi celo svoje srce na kocku. On veruje u ljubav, glasno je objavljuje i preuzima svaki rizik, da bi dokazao koliko je predan. Ipak, ta hrabrost ne može da pobedi osećanje da nije vrednovan, poštovan i cenjen, da njegova ljubav nije dovoljna i da klizi preko voljene osobe kao kiša preko pačijeg perja. Kada im je uskraćeno poštovanje, Ovnovi su spremni da se povuku, odboluju i krenu dalje. 

Bik

Bikovi će se strpeti – do izvesne granice. Kada osete da su predugo strpljivi, spremni su da se okrenu i odu. 

Bik je odan i posvećen partner, koji je spreman da učini sve za voljenu osobu. On veruje u davanje druge i treće šanse, u rešavanje problema i putovanja na duge staze. Takođe, Bik zna šta želi da postigne i kuda želi da ide, i ako posle dve, pet, deset ili dvadeset godina utvrdi da je partner potrošio sve “druge” šanse, da je ostao u mestu i nije hteo i mogao da bude bolja osoba i bolji partner, Bik odlazi. Bikovi napuštaju teška srca, jer nikada nisu potrošili sve što imaju da daju i nisu izgubili osećanja, samo su shvatili da mogu bolje i da sebi duguju pokušaj. 

Blizanci 

Blizanaci odlaze kada dožive mračnu stranu ljubavi i izgube veru u njenu snagu. Ovaj kompleksni znak nije kukavica – predaće se i prepustiti intenzitetu osećanja i odgovoriti na svaki izazov u odnosu. On se ne plaši ljubavi, ali pošto uskače u odnos bez rezervi, vrlo brzo otkriva mračnu stranu – suočava se sa sopstvenim i partnerovim ograničenjima i slabostima, dosadom, sebičnošću, zahtevom za istrajnošću uprkos izdajama, nepoverenju, nerazumevanju. Blizanci ne odustaju zato što je to za njih suviše teško, već zato što im je jasno da ima toliko emotivnog taloga i prljavštine, da će biti potreban ceo život da se očisti – ukoliko se usput dodatno ne nataloži. Blizanci gube nadu i odlaze slomljenog srca, vrteći glavom – može se reći da gube veru u snagu ljubavi. 

Rak 

Rakovi odustaju od ljubavi kada otkriju da voljena osoba nije na njihovoj talasnoj dužini (i da im se to opet dogodilo). 

Rak želi sve – predanost, posvećenost, stabilno zajedništvo na duge staze. Ne voli ležernost, traži potpunu pripadnost i obožavanje. Ali toliko je teško pronaći nekog ko želi to isto, zapravo, nekog ko je spreman da pruža ono što želi da dobije (jer svima se sviđa da budu obožavani). Rak je prosto navikao da ljudi govore prave stvari i deluju kao da zaista u njih veruju, da bi ga kasnije bolno razočarali i slomili mu srce. Ali to ga ne sprečava da poveruje (opet) i da se potpuno preda (ponovo) i da se jednog dana probudi u suzama, pitajući se kako je (opet) tu dospeo? Rakovi će otići kada su potpuno skrhani, razočarani, povređeni i očajni, jer je njiova predanost opet obezvređena i njihova ljubav odbačena. Kad shvate da njihova srodna duša uopšte nije na istoj talasnoj dužini. 

Lav

Lavovi ne čekaju predugo da bi utvrdili da li je neko dovoljno dobar za njih – jer ako nije, okreću se i odlaze, oni znaju koliko vrede. 

Lav je nezavistan, ali posvećen, ponosan na sebe, ali i na svog partnera i takođe želi da partner bude ponosan na njega. On čini velike gestove ljubavi i posvećenosti, pruža oslonac i podršku i daje sve od sebe – kada je zaljubljen, niko ga ne može nadmašiti. Ali, ako oseti da partner zloupotrebljava njegovu strast i koristi ga (materijalno, emotivno, da bi se „probio“ u društvu), Lav je uvređen i razočaran. On je verovao i očekivao od voljene osobe mnogo više – odnosno, barem onoliko koliko i sam daje. Kada osete da partner ne doseže do njihovih visina, Lavovi odustaju i odlaze, ne računajući gubitke – oni ne gube vreme u razočaranju. 

Devica

Device odustaju od ljubavi kada osete da nisu sposobne da učestvuju, vode, hendluju i ljubavni poraz doživljavaju kao sopstveni neuspeh. 

Devica je veoma samokritična i zato je pouzdan ljubavni partner, koji sebi zadaje teške zadatke i preuzima veći deo odgovornosti za vezu. Ona brine o svojoj voljenoj osobi i ako oseti da nije u stanju da je usreći, gorko prebacuje sebi. Trudi se još više i pokušava dok se ne oseti potpuno poraženo. Device odlaze razočarane u sebe i svoje kapacitete za ljubav, verujući da ne umeju da pruže ono što je drugoj osobi zaista potrebno. 

Comments