#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Zdrav duh: Načini da prevaziđete neraspoloženje

Zdrav duh: Načini da prevaziđete neraspoloženje

Loše raspoloženje svakako nije zabavno ni vama, ali ni ljudima oko vas. Međutim, s vremena na vreme kada vas neke situacije oneraspolože, vi morate da promenite raspoloženje, jer to je potpuno prirodna stvar. Međutim, postoje načini da postignete bolje stanje uma i prevaziđete ovu situaciju.

Nije nimalo jednostavno prevazići negativno mišljenje i loše stanje uma, ali nije ni nemoguće. Ipak, morate se potruditi te uložiti malo vremena i snage u suočavanje sa ovim problemom.

Evo šta treba uraditi:

Indentifikujte problem

Jedan od najefektivnijih načina da prevaziđete loše raspoloženje je da prvenstveno indentifikujete problem koji vas muči. Morate doći do srži problema i videti zašto se ponašate tako kako se ponašate i šta je uzrok vašeg lošeg raspoloženja. Pokušajte da budete iskreni prema sebi, a ne da svoju negativnost ispoljavate na nekim drugim ljudima i u drugim situacijama.

Radi nešto u čemu uživaš

Ma koliko to bilo beznačajno ili sitno, ukoliko će ti popraviti raspoloženje. Ako se dobro osećaš kada šetaš svog psa, onda šetaj psa. Ukoliko je to gledanje filmova, slušanje muzike ili šta god da te čini srećnom, samo je važno da te oraspoloži.

Preuzmite odgovornost

Preuzmite odgovornost za svoje postupke i priznajte sebi šta vas je dovelo do toga da se osećate kako se osećate. I još jedno je važno da priznate sebi, a to je da samo vi možete uraditi nešto da biste se bolje osećali. Nema razloga da svaljujete krivicu na druge ljude i da krivite vasionu za vašu nesreću. Prosto, uradite nešto!

how to get over a bad day Zdrav duh: Načini da prevaziđete neraspoloženje

Ne glumite žrtvu

Ako vam se dešavaju loše stvari svakako da nije prijatno, ali potrudite se da ne padnete u tako loše raspoloženje, da počnete da samosažaljevate sebe i kukate naokolo daveći ljude svojim problemima. Svakako da vama vaš problem najteže pada, ali verujte svako misli da je njemu najteže. Umesto samosažaljevanja, napravite plan za rešenje problema.

Oraspoložite se

Potrudite se da uvek oraspoložite sebe, ma koliko umorno, stresno ili ljuto. Samo se potrudite da svoja negativna razmišljanja zamenite pozitivnim. To možete uraditi tako što ćete gledati smešan ili inspirativan video koji će vam pokazati mnoge lepe stvari koje postoje u životu. Setite se koliko imate prijatelja, koliko ljubavi vam pružaju vaši najdraži, setite se svojih uspeha i užitaka i shvatite da će sve ovo negativno nestati.

Izađite napolje

Iako zvuči previše prosto, verujte da deluje! Ukoliko se osećate loše, izađite napolje! Istraživanje je pokazalo da ukoliko izađete u prirodu smanjiće vam se nivo kortizola, usporiti srčani ritam i sniziti pritisak. Zato je odlazak u šetnju kad ste neraspoloženi odlična ideja.

Preležite loše raspoloženje

S vremena na vreme prosto je nemoguće da se izborite sa lošim raspoloženjem ma šta radili. Doktori kažu da je i to dobro. S vremena na vreme dozvolite sebi da prosto preležite svu tu negativnu energiju i pustite je da prođe. Loše osećanje je normalna stvar, prosto je nemoguće da baš uvek budete u najboljem izdanju. Nije dobro da ovo stanje preovlada vašim životom, ali povremeno i ono može biti korisno.

Lenka Gatić

Editors choice