U svetu gde se promene dešavaju svake sekunde, bombardovani smo sa svih strana gomilom informacija o modi, trendu, kako se obući, našminkati, gde šopingovati ili imati najbolji sex u zivotu … ali sve ovo možemo da “ispratimo i uživamo“ u tome jedino ako izgledamo savršeno bas kao i devojke koje nam se smeše sa naslovnih strana magazina, bilborda, TV-a, itd.

Ženski časopisi su prepuni raznih saveta, kako izgledati savršeno samo za dve nedelje uz pomoć raznih preparata, dijeta i saveta poznatih svetskih dama. Ali da li je ikada neko zaista uspeo da smrša od svih tih saveta koje je pročitao u novinama? Ja iskreno ne poznajem ni jednu osobu, tako da ukoliko se neki čitalac prepozna u ovome ili zna osobu molila bih ljubazno da mi javi.

Svakog meseca, svaki ženski časopis ima bar jedan tekst o tome kako smršati, zdravije se hraniti, koju dijetu koristiti, ali manje više se sve svodi na istu priču, kako ne treba jesti fast food i masnu i prženu hranu, slatkiše, kako proteine ne treba mešati sa ugljenim hidratima, ne večerati posle 9 jer naš organizam ne može da svari tu hranu pre spavanja, nemojte piti gazirana pića, i alkohol sadrži kalorije da, da dragi moji.

zdrava ishrana Zdrava ishrana

Sve ovo je tačno i naravno da će nam pomoći u gubitku neželjenih kilograma, ali nikakve brzinske dijete neće. Trenutno je u Holivudu hit baby food dijeta, koju koriste između ostalog Dženifer Aniston, Ledi Gaga, Riz Viterspun i mnoge druge. Ali koliko zapravo bilo koja dijeta može da nam pomogne na duži rok? Jedini način da se rešimo viška kilograma jeste da promenimo nešto u načinu života, ishrani i da naravno vežbamo svaki dan.

Ja vam sada neću pisati o tome kako mediji utiču na nas, kako i zašto nam nameću određen životni stil i kako treba da se osećamo povodom toga (možda nekom drugom prilikom), ali istražujući ovu temu o kojoj ima milijardu sajtova na internetu, ja sam rešila da izdvojim neke savete koji vam možda neće pomoći da se rešite neželjenih kilograma u kratkom roku, ali sigurno će vam pomoći u očuvanju vašeg zdravlja i menjanju određenih životnih navika.

Comments