Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Održavati zdrave navike nekada deluje nemoguće i veoma teško, posebno ako imamo posao koji podrazumeva rad za stolom po osam, deset ili više sati! Ignorisanje određenih zdravih navika, od fizičke aktivnosti do kvalitetne, redovne ishrane, može rezultirati narušavanjem zdravlja. Zato je veoma važno usvojiti određene sitne zdrave navike, koje imaju značajne benefite u celokupnom smislu na naš organizam. Tako ćeš se postarati da ti posao za radnim stolom ne bude naporan i osećaćeš se bolje i vitalnije!

Pravi pauze svakog sata

Sati napornog rada za stolom toliko umaraju organizam i pojačavajući napetost! Zato, ako uzimaš pauze na svakih sat vremena, poboljšaćeš fokus, a time će i tvoj učinak i performans na poslu biti bolji. Isto tako, potrebno je da u tim pauzama pokreneš svoje telo (npr. istežeš se) kako bi ono osetilo pokret i aktiviralo se. Tako nećeš sagoreti previše energije, već ćeš je održavati tokom celog dana na poslu – bez da ti deluje kao da si potpuno izmučena ili iscrpljena! Mentalno i fizički ćeš se uz pomoć ovih pauza osećati bolje i nakon posla neće ti izgledati kao da nemaš energije za druge aktivnosti. Imaćeš više snage i volje i bićeš aktivnija čak i kad nisi za stolom!

Isteži se u mestu

Pored istezanja tokom pauza, to možeš u bilo kom trenutku učiniti i dok si za stolom! Tako se nećeš osećati ukočeno i telo će dobiti razdrmanost, a ublažićeš osećaj napetosti i prekomernog stresa.

Kreći se što više

Da li uspevaš da dođeš do 10.000 koraka dnevno? Prema istraživanjima, ovaj broj koraka je adekvatan za bolje zdravlje odrasle osobe. Ovo je savršen podsticaj za organizam i metabolizam! Naravno, to će biti teško postići ako si ceo dan u kancelariji. Zato se trudi da recimo, izbegavaš lift u zgradi gde radiš – idi stepenicama! Takođe, ako ti je posao blizu hodaj do lokacije ili se odluči za vožnju biciklom. Ako misliš da je nemoguće otići na posao na ovaj način, onda gledaj da automobil parkiraš malo dalje od zgrade gde radiš i prošetaj. Iskoristi svaki trenutak da ugrabiš dodatne korake tokom dana: tokom pauza uvek možeš prošetati u zgradi ili oko nje.

View this post on Instagram

Ya me voy despidiendo de la ropa de verano 😔, con lo que a mí me gusta✨. Ya serán las últimas veces que estudio solo con camiseta. Tengo una duda…hasta cuando dirías que se pueden usar los coleteros con lazo? 🤔 . He tenido mucho jaleo, pero estos días subo un vídeo usando los bolis Gel-ocity de @mibolibic_oficial 👏🏼 . . . . . . . #studygram #opozulo #stationery #studyblr #oposiciones #concurseira #onmydesk #studium #estudiar #studyinspiration #instastudy #studytime #studyaccount #lawstudent #studymood #opocompis #quieroqueveasmifoto #studyblog #homeoffice #study #turnodetarde #studymotivation #law #studyhard #papeleriabonita #motivacion #studygramcommunity #badajoz #miss_plan_

A post shared by H i ♡, I ' m F l a v i a! (@miss_plan_) on

Editors choice