Ako ste ikada razmišljali o životnim odlukama koje treba načiniti, onda svakako treba dodati na spisak i sledeće. Kako biste bili fit i zdravi, važan je i sam način života i navike. Kao što kažu: “stare navike teško umiru”, ali kada se to desi vi se potrudite da se rode one prave. Odlučnost i motivacija su najbolji put do njih.

Spavaj više. Lišavanje sna može da vas ubije i skoz obori. Kada smo neispavani, opada imuni sistem, slabašni smo i teško pokretni, a za obavljanje svakodnevnih obaveza potrebno nam je mnogo više vremena. Nedostatkom sna prouzrokovani su stres, depresija, gojaznost…

Pokušajte da svake večeri ležete u isto vreme. Tako će se vaš organizam navići, a to će biti podloga za savršenu formu.

Slika 174 Zdrave odluke koje treba napraviti svaki muškarac

Napravi kompromis sa snom

Čitaj više. Pumpanje mišića samo po sebi nije dovoljno. Treba se i intelektualno nadograđivati, koliko i fizički. Neka vaše telo bude u balansu sa duhom.

Slika 259 Zdrave odluke koje treba napraviti svaki muškarac

Nađite štivo odlično za razgibavanje kognitivnih sposobnosti

Izbaci stres. Nagomilavanje nepotrebnog stresa može vas dovesti do ružnih situacija. Postoji mnogo razloga za stres, ali ih treba odbaciti. Stres može da ubije vašu volju za vežbanjem. Može da utiče negativno na raspoloženje, a na stranu to što slabi imuni sistem.

Slika 341 Zdrave odluke koje treba napraviti svaki muškarac

Prepustite se meditaciji koja uklanja stres

Šetaj ili se bavi nekim sportom. Ovo bi bila životna odluka koja bi ti promenila život, na bolje. Šetnja je uvek dobrodošla. Na stranu to što je zdrava, već što oslobađa negativnih misli i razvija kognitivne funkcije.

Slika 434 Zdrave odluke koje treba napraviti svaki muškarac

Jedna od najjednostavnijih stvari, koja će vas odvesti u zdrav život

Biti zdrav čovek i imati to bogatstvo, ne dolazi zbog malih pakovanja, već onoga što se nalazi u njima. Ukoliko ste uzeli malu čokoladu, to ne umanjuje zločin. Nasuprot tome, možete uzeti najveću činiju kikirikija ili oraha i to će biti prava poslastica za vaš organizam.

Slika 530 Zdrave odluke koje treba napraviti svaki muškarac

Hrani se u neograničenim količinama, ali pravim namirnicama


Violeta Stojanović

Comments