Do sada si se (nažalost) sigurno toliko puta osećala loše da si uspela da “provališ” šta ti u tom slučaju najviše pomaže da se oraspoložiš. Da li je to možda priroda? Zelenilo? Da? Pa da, tu ima logike, a mnogi botaničari će ti to i potvrditi. Za dobro raspoloženje je ponekad zaista potrebno samo – nešto zeleno! Lepa sobna biljka, na primer? O da!

Dakle, ako imaš problem sa lošim raspoloženjem i manjkom energije, potreban ti je prirodan antidepresiv koji dolazi upravo u obliku sobne biljke. A pre nego što kažeš da ni sebe ne možeš da čuvaš i paziš, a kamoli sobnu biljku, veruj, to je živo biće koje zaista kod svakog može da uspe. Zato, pokušaj! Evo koje sobne biljke ti mogu pomoći da se odmah osetiš bolje i raspoloženije!

Lavanda

Već hiljadama godina unazad, lavanda (koja je jako lepa i mirišljava biljka) se koristi u medicinske svrhe i to za smirenje živaca, ublažavanje glavobolja ili bolova u trudnoći, sprečavanje nesanice i kao pomoć u borbi protiv depresije. Aromaterapije, takođe, pre svega koriste baš miris lavande. Dakle, dovoljno je da samo malo udahneš njen osvežavajući miris i već ćeš osetiti mir i spokoj, a uz to je lavanda i jako lepa i dekorativna sobna biljka koja će samim tim biti odličan ukras u tvojoj sobi.

lavanda sobna biljka Zeleno, volim te, zeleno: 5 sobnih biljaka koje će ti pomoći da se osećaš bolje
Comments