Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Zen bašta

Zen bašta

Zen bašta predstavlja pejzažni vrt sastavljen od drvenog okvira, peska, grabuljica i malog kamenja. Ovaj kineski izum u našoj zemlji postaje sve popularniji. Pomenuti elementi imaju svoje jedinstveno značenje: pesak predstavlja vodu, malo kamenje označava drvo, vatru, metal ili zemlju, a grabuljicama se stvara efekat talasa na pesku.

hhh Zen bašta

Iako su nastale u VI veku u Kini, njihovom razvoju su najviše doprineli Japanci. Oni veruju da voda odnosi negativnu energiju, a nju simbolično predstavlja pesak. Glavna funkcija Zen bašte je da opusti i na pravi način pokrene protok životne energije. Kada neko povlači grabuljice po pesku, filozofija da to vreme posvećuje samo sebi, ima svoj najuzvišeniji oblik.

Kamenje oslikava važnu karakteristiku japanskog vrta kojim se dočarava prisutnost planine, mora, ostrva ili reke. Cilj je da se priroda predstavi verodostojno, jer će samo tako ovi elementi moći da pruže harmoniju i mir kojima se teži.

Oni koji su koristili Zen bašte ističu da leči nesanicu i stres, kao i da su nakon petnaest minuta grabuljanja po pesku njihove misli usredsređene. Pejzažni vrt postaje sinonim za antistres program. Zen bašte često možete videti u spa centrima, bankama i kafićima.

cb58eff13a7ced074e8b87312f8b6c7ef5cb0e85 large1 Zen bašta

Pesak se sipa u okvir. Lagano se protrese i napravi ravna površina. Grabuljicama povlačite paralelne linije ili samo utapkate pesak, potpuno opušteni. Po sopstvenom nahođenju raspodelite kamenje koje ste odabrali svuda po površini. Na taj način ćete postići unutrašnju harmoniju i kreativnost. Svakodnevno možete dizajnirati svoju Zen baštu i sve to zarad višeg cilja.

Interesantno je da se pesak i kamenje može naći u različitim bojama. Takođe, pored kamenja svoj Zen kutak možete upotpuniti i školjkama. Kombinacija ovih prirodnih elemenata odiše jedinstvenom lepotom. Ona se lepo može uklopiti u vaš životni i radni prostor i postati vaša svakodnevna relaksacija.

282104427 85ed60a557 o picnik Zen bašta

U saradnji sa ZenMajstor.com, poklanjamo vam jednu Zen baštu. U komentarima ispod ovog teksta napišite koje su to svakodnevne tenzije koje vas muče i koje želite da prevaziđete antistresnom upotrebom Zen bašte. Autor komentara koji do kraja današnjeg dana bude imao najviše lajkova dobiće na poklon baštu.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice