Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Pričajte mi o ženama.

O ženama?

Da.

Mogli ste da odaberete neku lakšu temu. Teško je govoriti o ženama u prisustvu samo jedne, Vas. Svaka je posebna na svoj način, drugačija i neponovljiva. Svaka žena biće je za sebe, ne postoje dve iste na ovom svetu. U stvari, postoje one jednake po odevanju i načinu govora, ali nikako ne smete porediti senzibilitete dvaju žena. Osim što je jedna crna, druga plava, jedna domaćica, druga karijeristkinja, jedna kuva sve, a druga ume da isprži samo jaje, drugačije ih ne možemo porediti. Dovoljno je da se svaka ponaša u skladu sa svojim umećima. I nemojte, molim vas, da govorim više o ženama. Pogrešno će me shvatiti, pa će me na ulici obilaziti u širokom lûku. Znate, sa ženama morate polako, morate umeti. Uostalom, sve o ženama zapisao sam u svojoj knjizi. Voleo bih da je pročitaju sve žene sveta. Verujem da svaka zna one uobičajene činjenice o sebi – da je većina njih nežna, da svaka želi venčanje iz bajke i po mogućstvu princa na belom konju, da je nervozna u vreme pms-a i da svaka želi da postane majka. U svojoj knjizi nisam opisivao samo ove “posebne” momente, već sam “sakupio” žene sa svih kontinenata i približio vam ih na drugačiji način – njihove kulture, kulinarska umeća, način na koji se oblače i šminkaju, kako zavode i vole. Pročitajte, zavolećete je.

U redu, rekli ste mnogo o ženama, ali ko je vaša žena?

Ona nije samo žena, ona je supruga, majka, kćerka, pa je samim tim i moj heroj. Znate, postoje one žene koje ne mogu da budu sve to, ne zato što ne žele, nego ne umeju.

Kako ste upoznali svoju suprugu?

Stajala je za jednim pultom. Nije bio običan pult, već pult “Mozzart” kladionice. Znam, smešno je. Stajala je dama sa visokim potpeticama, u tirkiznoj haljini i sa listićem u ruci. Ušao sam u “Mozzart” i odmah mi je “zapala za oko”. Nespretno je razgovarala sa momkom koji je sedeo za kompjuterom i unosio podatke. Nije umela da izgovori ime kluba zapisanog na listiću, ali svojim stavom stavila je do znanja da je dama i da je se to ni ne tiče. Činila je uslugu bratu, koji tog subotnjeg popodneva nije stigao da uplati tiket.

Prišao sam joj. Konverzacija se svodila na poznavanje sporta. Nisam očekivao takvo “sportsko obrazovanje”. Poštovanje. Kupila me je, priznajem. Verujte mi, svaki muškarac koji iole prati sport srećan je kada njegova lepša polovina sport voli na ‘sličan’ način ili ume da ispoštuje važnu utakmicu Lige šampiona.

Sada bi se naljutila kada bi čula ovu priču o našem prvom susretu. Ne voli da je tako predstavljam drugima, ali ona je i zbog toga posebna. Bio sam sa devojkama koje bi me ispred kladionice pitale: “Hoćeš li ti to brzo, pa da idemo, a?”

Šta biste im odgovorili?

Rekao bih im: “Uđeš, izađeš i gotovo. Brzo ću.” Nemojte me pogrešno shvatiti, nije sport najvažnija stvar na svetu, niti je moja supruga najbolji poznavalac istog, ali njena podrška i u tom pogledu mnogo znači.

Ponekad pomislim da ima nekakve moći. Neverovatan je način na koji se obraća meni, deci, pa i drugim ljudima. Nisam ni pomišljao da devojka za kladioničarskim pultom ume da bude i dama. Eh, te predrasude, uništiće nas. Razgovora sa njom nikada dosta. Volim način na koji govori, ali i onaj na koji ćuti. Tišina sa njom nije tišina. Dovoljno je da se gledamo i naprosto, ćutimo. Jeste li nekada to osetili? Divno je, pokušajte.

Slika13 Žena je žena na svoj način

Ona je moja vodilja. Sa njom je i ništa, sve

Šta se događa u trenucima nervoze ili ako imate loš dan? Pretpostavljam da nije svakoga dana “med i mleko”?

Naravno, živ sam čovek. Grešim, ali trudim se da pozitivno razmišljam i budem uvek nasmejan. A ona je tu, u svakom momentu. Međusobno se podržavamo u važnim situacijama i rešavamo probleme, za sada, uspešno.

Mnogo vam hvala na današnjem razgovoru. Divno je čuti, zapisati i usvojiti sve ove divne reči o ženama koje ste podelili sa mnom, a ja ću ih, nadam se, na najbolji način preneti na svoje čitaoce.

Zadovoljstvo je moje. Mogao bih još mnogo da vam govorim o tim čarobnim bićima. Mislim da sam u stanju da o njima govorim satima i danima. Stoga, napisao sam knjigu “Žena je žena na svoj način” i verujte, radujem se kritikama.


Mina Stamenković je Pikolo dama, novembarsko dete sa širokim osmehom. Pored porodice i prijatelja, jednako obožava fotografiju, Rusiju i čokoladu. Nije bomba i neće eksplodirati, ali: “Otrov se čuva u malim bočicama.”

Editors choice