Treći po redu Samit žena lidera, sa temom Future is Now, održan je na Fruškoj gori, uz prisustvo preko 200 žena iz celog regiona i preko 50 vrhunskih predavača, a sve u cilju međusobnog osnaživanja žena i razmene znanja i iskustava sa vrhunskim predavačima iz različitih oblasti.

Samit je svečano otvorila Jelena Milenković – Orlić, pomoćnica ministra za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija rečima:

Samit zena lidera 1 Žena je ženi najvažnija   uspešno održan treći Samit žena lidera

Brankica Janković, Danijela Golić i Jelena Orlić

„Žene su nebrojeno puta dokazale da njihove liderske kompetencije vrede na tržištu rada, ali je rodni jaz i dalje prisutan u svim društvenim segmentima, pa i u poslovnom svetu. Stopa zaposlenosti žena manja je od stope zaposlenosti muškaraca, a među osnivačima preduzeća je samo 31% preduzetnica-osnivačica u našoj zemlji. Zbog toga je održavanje događaja kao što je ovaj, koji ima za cilj osnaživanje i žena iz sveta biznisa, veoma važan zarad razmene iskustva, međusobne inspiracije i novih ideja za razvoj rodne ravnopravnosti u našem društvu“, naglasila je Jelena Milenković Orlić, pomoćnica ministra za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Prema rečima Danijele Golić, osnivačice Samita žena lidera, ovogodišnji događaj je bila prilika da se žene u biznisu upoznaju sa najnovijim trendovima u poslovanju, pronađu inspirciju za svoje nove poduhvate i na tom putu međusobno povežu, jer nam sadašnjost pruža prilike koje ne treba propustiti. Golić je ovom prilikom izjavila:

Samit zena lidera 8 Žena je ženi najvažnija   uspešno održan treći Samit žena lidera

Dijana Gligorijević, Tanja Kuzman, Katarina Subotić i Danijela Jovanović

„Mi žene lideri imamo pravo, a i obavezu da uklonimo naše unutrašnje barijere, jer onog momenta kada uspemo da ih uklonimo, naši rezultati će biti takvi da ruše sve spoljašnje barijere. Samit žena lidera će sve naše buduće aktivnosti usmeriti na to da osnažimo naša uverenja – da umemo, da možemo i da zaslužujemo više”, istakla je Golić.

Prisutnima se obratila i poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković, koja je istakla da je žena ženi najvažnija:

„Svaka žena koja ima privilegiju da utiče i svoje znanje podeli sa drugim ženama, treba da učini sve što može da bar jednu ženu iz svog okruženja pokrene na akciju i pomogne joj na putu osnaživanja i savladavanju životnih prepreka. Ova podrška u odsudnom trenutku je ključna! Samit žena lidera je idealno mesto za povezivanje ovakvih žena koje imaju da ponude nešto jedna drugoj”, zaključila je Janković.

Samit zena lidera 4 Žena je ženi najvažnija   uspešno održan treći Samit žena lidera

Nađa Jokanović

Neke od cenjenih učesnica i govornica bile su i Ana Divac – suosnivačica Fondacije Ana i Vlade Divac; Tanja Kuzman, PWC – direktorka za digitalna rešenja, Start Up i inovacije; Katarina Subotić, izvršna direktorka za prodaju Telekom Srbija; Irina Nišavić, menadžerka eksterene komunikacije u Microsoft Razvojnom centru Srbija; Manja Bogićević, osnivačica i izvršna direktorka Kagera Ai; Dušica Lukić, suosnivačica i menadžerka proizvoda Joberty; Diana Gligorijević, suosnivačica Telegroup sistema, Nataša Škrbic iz Inicijative Digitalna Srbija, i mnoge druge.

Među specijalnim gostima bio je i član Kuće slavnih, jedan od naših najboljih odbojkaša – Vladimir Grbić koji će učestvovati na panelu sa džentlmenima.

Među brojnim atraktivnim temama razgovaralo se o: inovativnim metodama finansiranja poput „Biznis anđela” i načinu na koji mogu da finansiraju kompanije koje vode žene, NFT-ju, jedinstvenoj virtuelnoj valuti, govorili smo o uspešnom rukovođenju i budućnosti interneta, razvoju startup ekosistema, ali i kako mediji pružaju podršku ženskom stvaralaštvu.

Danijela Golic osnivac Samita zena lidera 1 Žena je ženi najvažnija   uspešno održan treći Samit žena lidera

Danijela Golić

„Verujem da je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje, poslovanja I žene koje počinju ili su u fazi rasta i razvoja i damo priliku novoj generaciji mladih liderki“, istakla je Danijela Golić koja veruje da će i treći Samit biti predvodnik u inovacijama i doneti nove prilike za jačanje poslovnih žena Srbije i regiona.

U okviru organizacije Samit žena lidera pokrenuta je i Akademija Samita žena lidera, kroz koju je prošlo preko 300 polaznica, Biznis mentor program, koji se odvija već drugu godinu zaredom, kao i brojne edukacije i networking sesije.

Comments