Svi smo imali ili imamo u društvu bar jednu žensku osobu koja voli da provodi vreme sa muškarcima i isključivo sa njima se druži. Nju ne smaraju priče o fudbalu, ženskama koje im se dopadaju, naravno da ne misli da su oni vulgarni, a uživa da sluša njihove šale… čak im se neretko i pridruži. Mnogi ovu osobu nazivaju muškaračom, a Vukajlija će vam na smešan i duhovit način pojasniti ovaj pojam baš ovako:

“Posle fudbala ode sa ortacima na pivo. Glasno govori, psuje, pljuje, puši i nosi čačkalicu u zubima. Lakše se snalazi u razgovorima o pecanju, nego o šminkanju. Sve pare troši na delove za motor. Haljinu prvi put oblači na svadbi najboljeg druga. Dečko joj ne treba, jer sama sebi pridržava vrata, stolicu i kaput. Prezire plavuše.”

slikaaa Žena koja bleji sa momcima i ništa joj ne faliIpak, moramo vam reći da ja naš scenario i prikaz ovakve devojke mnogo drugačiji.

Naime, ovakav tip devojke sve je češći i sve više i više su izražena muško-ženska prijateljstva, a iako je ženska pojava u muškom društvu nekada bila čudna, danas je i više nego prihvatljiva, čak poželjna. Ne veže se pojam takve žene za isključivo aseksualnu žensku osobu i bilo kako da izgleda, najvažnije je to da njoj prijaju muškarci, njihove teme i posebno je zabavlja njihovo društvo, bez ikakve skrivene namere.

Devojčici nestašnoj od malena oduvek je bilo lakše da se igra sa dečacima koji neće plakati ako mu slučajno slomiš igračku, koji te neće tužiti i koji će se do besvesti igrati sa tobom žmurke. Kad je ta devojčice porasla, situacija se nije promenila. Drugovi iz detinjstva ostali su joj najbolji, naravno da joj nisu ukrali momka (to bi bilo apsurdno), nikada je nisu izdali i uvek su tu da se igraju igre: “ti mene slušaš, dok ja satima plačem i tugujem zbog debila koji me je ostavio”.

Dok, sa druge strane, drugarica je izdala, ukrala dečka, ogovarala i tračarila. I šta je tu čudno ako postoje devojke koje više vole muško društvo?

Još jedna lepa stvar koju donosi druženje sa muškarcima jeste izbegavanje drame. Oni se neće naljutiti ako im kažeš neku lošu reč. Neće ti uzeti za zlo i ako ne dođeš na kafu. Nikada ti neće iz ljubomore reći da ti bilo šta loše stoji, a kada popiješ previše martinija, biće tu da te spasu.

Glavna predrasuda koja se tiče ovakvih devojaka je da su lezbejke, što uopšte ne mora biti slučaj. Nikako se seksualnost ne tiče osoba sa kojima se one druže, niti su takve osobe muškobanjaste.

Jednostavno, neke žene vole sport, vole pivo, slobodno ponašanje i smeh do suza. To nije zabranjeno, čak je i pohvalno.

Izvor fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović

Comments