Evo šta možeš da očekuješ prvih dana nakon porođaja!

Dvoje trkača osvojilo grad uprkos mraku i kiši. I sve zabeležili fantastičnim videom!

Hygge koncept u centru grada: Gde da se ušuškaš tokom hladnih zimskih dana?

Sendvič je uvek dobra ideja: 3 nova recepta za najlakši, a najukusniji obrok

Maldivi: Jedini vodič koji ti je potreban ukoliko putuješ u “tirkizni raj”

Želiš savršen, porcelanski ten? Otkrivamo ti tajne japanske beauty rutine

Kako da osvežiš svoj jesenji stil neutralnim nijansama

Preporuka: Gde da izađeš ako voliš chill & hip atmosferu

Sve tajne savršenog Cat Eye looka!

4 jednostavne odluke koje možeš doneti kako bi dala svoj mali doprinos svetu

Udruženje poslovnih žena Srbije je na svečanosti u pozorištu Madlenianum, obeležilo 20 godina postojanja i kontinuiranog rada, i dodelilo nagrade najuspešnijim preduzetnicamaCvet uspeha za ženu zmaja” kao i kompanijama koje je pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača i ponele titulu Rodno najsenzitivnija kompanija”.

Cvet uspeha za ženu zmaja 2018 e1540995161231 Žena zmaj nad zmajevima

“Za sve ove godine postojanja i kontinuiranog rada na podršci, edukaciji i umrežavanju poslovnih žena Srbije, možemo se pohvaliti sa 140 realizovanih projekata, 4900 žena koje su prošlo kroz različite edukacije za otpočinjanje biznisa, više od 900 članica širom Srbije i 118 žena koje smo podstakli na dalje uspehe odajući im priznanje za njihov rad kroz nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja”. Ponosne smo i na to, što smo kroz dugogodišnji posvećeni rad postigle da se žensko preduzetništvo prizna kao ekonomska a ne socijalna kategorija jer je kroz širok spektar naših aktivnosti postao vidljiv doprinos preduzetnica privredi Srbije”, izjavila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Sanja Popović Pantić predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije Žena zmaj nad zmajevima

U ovoj jubilarnoj godini postojanja UPŽ je po dvanaesti put dodelilo nagradu “Cvet uspeha za ženu zmaja” najboljim preduzetnicama u Srbiji. Specifičnost ovogodišnjeg izbora je što se od dosadašnjih 118 dobitnica ovog priznanja u najužem izboru našlo 19 zmajica, a Žene zmajevi nad zmajevima” su Ljiljana Karaklajić, vlasnica i direktorka preduzeća Dexpress” iz Beograda, dr Jasmina Knežević, suvlasnica i direktorka Opšte bolnice “Bel Medic” iz Beograda, i Gordana Đurđević, suvlasnica i direktorka preduzeća Slovo” d.o.o. iz Beograda.

Jasmina Knežević Gordana Đurđević Ljiljana Karaklajić e1540995116722 Žena zmaj nad zmajevima

Po prvi put je ustanovljeno i dodeljeno priznanje “Rodno najsenzitivnija kompanija”, nastalo u okviru projekta “Ravnopravno u lancu vrednosti” koji zajednički realizuju Udruženje poslovnih žena Srbije, Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i ambasada Kraljevine Holandije u Srbiji. Priznanje se dodeljuje velikim kompanijama koje primenjuju 5. princip Ujedinjenih nacija za osnaživanje žena i koje su pružile najbolji model uključivanja žena u lance dobavljača, a ovogodišnji pobednik u ovoj kategoriji je kompanija Delta Holding” d.o.o. Beograd, koja je proglašena Rodno najsenzitivnijom kompanijom”. Drugo mesto u ovoj kategoriji podelile su kompanije “Ikea Srbija” d.o.o. Beograd i “Avon Srbija”, a treće mesto su osvojile kompanije “Vip mobile” d.o.o. Beograd i UniCredit banka.

Manifestacija je ove godine održana uz značajnu podršku Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji, Ministarstva privrede,  Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), SME Week, Vip mobile i članica UPŽ.

Editors choice