Spekulacije fanova su potvrđene: najavljeno je snimanje novog filma Cleopatra o legendarnoj egipatskoj kraljici i potvrđeno je da će u glavnoj ulozi biti upravo Zendaya, zvezda teen serije Euphoria, kao i Marvel Spider-Man filmske franšize.

Zendaya kao Cleopatra: Šta znamo o predstojećem filmu?

Ko je režiser i kada će početi snimanje?

Denis Villeneuve, čuveni režiser filma Dune, već se priprema za svoj sledeći veliki projekat – Cleopatra. Film u kom će Sony Pictures predstaviti Zendayu u ulozi egipatske vladarke obećava da će biti izuzetno značajan u svetu kinematografije, a kritičari nagađaju da će ovo biti najupečatljivija (i svakako najkomentarisanija) uloga glumice dosad, kao i da bi mogla da joj donese vredne nagrade.

Iako su razgovori o Denisovom angažmanu na filmu Cleopatra otpočeli još pre šest godina, detalji o projektu su bili retki i nepouzdani. Premijera ostvarenja Dune: Part Two se očekuje sledeće godine, a američki mediji navode da će, u skladu sa tim, i snimanje istorijskog filma o egipatskoj kraljici početi u 2024.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Zendaya, koja je već osvojila srca publike ulogom problematične tinejdžerke Rue u HBO seriji Euphoria, privukla je globalnu pažnju i predstojećim projektom. Osim pozitivnim komentarima, vest o njenoj ulozi propraćena je i kontroverzom izazvanom reakcijama korisnika društvenih mreža, koji Zendayino tumačenje Cleopatrinog lika nazivaju black-washingom.

Da li je poznat ostatak glumačke ekipe?

Prema informacijama koje je podelio poznati insajder Daniel Richtman, režiser Villeneuve planira ponovno okupljanje sa svojim zvezdama iz blokbastera Dune. Pored Zendaye u ulozi Cleopatre, Timothée Chalamet je navodno dobio ponudu za ulogu Octaviusa, dok se razmatra i mogućnost da Daniel Craig tumači lik Caesara. Ipak, uzbuđeni fanovi će morati da sačekaju zvaničnu potvrdu pre nego što počnu da se raduju vestima o navodnim članovima glumačke ekipe.

Kakav zaplet možemo da očekujemo?

Scenario za film će potpisati poznati David Scarpa, autor koji stoji iza krimi-trilera All The Money in the World, a inspiraciju za priču crpeće iz bestselerske biografije bivše američke urednice i esejistkinje Stacy Schiff. Takođe, Scarpa nagoveštava da će zaplet filma više ličiti na uzbudljiv politički triler nego na klasičnu istorijsku priču (sada zaista ne znamo šta da očekujemo).

“Sa Cleopatrom, umesto da radimo na klasičnom prestižnom filmu od tri sata, sa lepezama, engleskim akcentom i sličnim stvarima – zaista tretiramo ovaj film kao politički triler. “Prljav” je, krvav, pun psovki, seksa i svega ostalog, i jednostavno ga posmatramo kao dvočasovni, kompaktan politički triler pun atentata. Idemo u suprotnom smeru u odnosu na ono što se od filma očekuje”, rekao je Scarpa u intervjuu za The Hollywood Reporter.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Da li je poznat datum premijere?

Sa najavama da će snimanje početi 2024. godine, očekuje se da Cleopatra neće stići na veliko platno pre 2026. godine – u zavisnosti od rasporeda snimanja. Film obećava da će nas povesti kroz dinamičan svet političkih intriga i strasti, donoseći nam nezaboravno i nekonvencionalno kinematografsko iskustvo.

S nestrpljenjem iščekujemo svaki novi detalj o predstojećem ostvarenju! Da li vam se dopao izbor glavne glumice za ulogu egipatske vladarke?

Pročitajte i ovo: Timothée Chalamet kao Bob Dylan: Evo zašto mu je Austin Butler bio inspiracija

Naslovna fotografija: instagram.com/zendayacolman1996

Milica Nešić

Comments