Ne znam da li postoji nešto u muškom ponašanju što može više da nas izbezumi od neodgovaranja na poruke. Zato što je jedno izvesno. Kreten je. A kreteni nas izbezumljuju. Da li me ignoriše? Kako je moguće da toliko dugo nije uzeo telefon u ruke i pogledao ima li poruka? Valjda zna da sam zabrinuta i da mi svašta pada na pamet? Ma kreten, namerno mi ne odgovara. A onda kad mu pošaljete još osamnaest poruka i ostavite mu deset propuštenih poziva, a on i dalje ne reaguje, postanete krvoločne – bolje bi mu bilo da je mrtav, jer ako nije, postaraćete se da bude. I da, to naše ludačko reagovanje je sasvim normalno.

Ne odgovara, zauzet je, ok, srediću sobu

Treba vam oko sat vremena da namestite krevet, usisate prašinu i poslažete razbacane stvari i još sat, ako ste rešile da sredite i police i obrišete prašinu, tojest, ako on i dalje nikako ne odgovara.

Možda moj telefon nije u redu

Šaljete poruku drugarici, ona vam odmah odgovori, dakle sve je u redu sa vašim telefonom. Pošaljete mu još jednu poruku, za svaki slučaj. I dalje nema odgovora.

Možda njegov telefon nije u redu, pozvaću ga

Zvoni do kraja i on se ne javlja. Možda ne čuje. Zovete u kraćim i dužim razmacima još nekoliko puta. Vi ne brojite, ali njemu će se pojaviti dvadesetak propuštenih poziva. Ok, shvatili ste, utišao je zvuk, jer dobro znate da mu je telefon uvek pri ruci.

kad ti ne odgovori na poruku1 Normalne ludačke reakcije kad ti ne odgovori na poruku
Comments