Pušenje na ulici

Dakle, na ovo su alergični i tipovi koji pljuju po istoj. Pljuga uz čekanje taksija, prevoza i nekako može da prođe, ali, u hodu je svojstvena samo notornim primitivkama i kaubojkama. Nije bila luda Ruška Jakić što je svojevremeno snimala emisiju “Ne, nikako!” Dodaj uz ovo  nespretno nabadanje na štiklama i smejaće ti se gotovo svaki prolaznik. Ok, neko voli cigaretu više nego ‘leba da jede, al’ ono kao, bar ima uličnih piksli gotovo na svakom ćošku. Sedi na klupu, na kraju krajeva.

pusenje1 Ženski momenti koji se gade frajerima

Ono što ispada

Srećom, momci ne znaju tačne nazive naših priključenija, ali jedan simpatični mladi gospodin je to opisao ovako: “…izvire prljava, kako se zove ono od brusa sto stoji na ramenima, sad mi stade mozak, i plus na to nesređeni nokti…” Prljava bretela. Može li grđe? Ako ima onih koji ne znaju, brusevi mogu na 90 stepeni, osim ako nisu ultra nežni. Većina njih ima zamenjive bretele – dakle, kupiš novi par i završiš posao (što ne znači da ne treba da redovno pereš grudnjak). Pandan prljavim bretelama su pantalone sa niskim strukom iz kojih izviru kineske tange sa sve aplikacijom leptira ili pauka koji se proteže posred guzice. A gore od najgoreg su tzv. silikonske bretele, pogotovo više puta nošene, kad se useku u rame i potpare kožu kao kod svinje pred šurenje.

Možemo ovako u nedogled, ovo je svakako izbor najplastičnijih opisa. Ma koliko naši ragazzi delovali kao bilmezi koji ne znaju da razlikuju fino upakovanu curu od klasične kamenjarke, ipak primećuju neke stvari. Mnoge, zapravo. Ako si pak naturalista i ne libiš se ničega, strpi se dok ne sretneš entuzijastu kome je vrhunac romantike da te gleda preko web kamerice dok turpijaš pete.

Sonja Martić 

Comments