#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Makeup proizvodi koji su nam neophodni ove zime!

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

To je ona prava. Ona koja oseti tvrdo zrnce graška ispod tone umirujućih perina. Pronađe iglu u plastu sena. A možda i dlaku u jajetu. Suština ženske osetljivosti predstavljena kroz razmaženu preosetljivost, jeste upravo u toj sposobnosti da detektuju izvor opasnosti, da predosete nadolazeću nevolju, da znaju da nešto nije u redu i kad je naizgled sve u redu, da ostanu osetljive i na oprezu. Ženska intuicija je ratnički kvalitet, jer ona diže uzbunu, traži uljeza i pokreće odbranu. Taj zapostavljeni kvalitet potiče iz doba matrijarhata, kada su žene bile princeze i ratnice, zapovedale su, stvarale i čuvale, uz pomoć muškaraca – izvođača radova.

Princess and the Frog by hallopino Ženski tripovi: Princeza na zrnu graška

To je samo na površini priča o razmaženoj i preosetljivoj princezi

Smenom doba i iskustva, izvođači radova su prerasli u ratnike, a bistriji među njima u vladare. Žene su se povukle u senku, da iskuse pasivnost i čekanje, dok ne dođe novo doba matrijarhata, za koje su nam potrebni novi muškarci, koji su iskusili borbu i zapovedništvo. Ovo možda jeste svet po meri muškaraca, već duže vreme, ali samo zato što je to potrebno zbog ravnoteže, preraspodele iskustva i novog poretka snaga. Evolucija stvara muškarce sposobne da osete to zrno graška, da bi se krug u potpunosti zatvorio. Jenjavanje mačizma i buđenje intuitivnog i senzitivnog muškarca odvija se već neko vreme, a žene bez mnogo buke i dalje čekaju da im se muškarci pridruže i pronađu svoju novu upotrebnu vrednost.

Šta učini jedno zrno graška?!


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice