Neki gunđaju što zima i sneg ponovo dolaze, plaše se niskih temperatura i ne izlazi im se iz kuće, nikako da se zagreju.

Mi, ostali, uveliko se radujemo snežnim čarolijama! Sneg i hladnoća nam ne mogu ništa, mi smo već pripremili sve što nam je potrebno i spremno dočekujemo novo godišnje doba. Uostalom, zima traje smo nekoliko meseci, pa umesto da se žalimo, mogli bismo da se zabavimo! Pored standardnog skijanja, sankanja i grudvanja, imamo nekoliko zanimljivih, drugačijih ideja, pa, pridružite nam se!

Može jedna slika?

Ima li išta lepše od prirode pokrivene snegom? Sve je belo, mirno i prosto prelepo, pa zašto da ne napravimo pokoju sličicu? Uhvatite pad snežnih pahuljica, vaše rumeno lice i osmeh dok se grudvate sa prijateljima ili pravite anđelčiće. Mašti nikad kraja! Dočarajte taj prelepi dan i tu divnu zimski idilu!

slika 113 Zima, zima, e pa šta je!

Zimska idila... Zar nije prelepo?

Zagrejte se uz toplu čokoladu!

Ali ne, nećete je kupiti u kafiću, napravite je sami! Na internetu možete pronaći mnoštvo recepata, a vi izaberite onaj koji vam se najviše dopada. Plus, dodajte neki svoj tajni sastojak.

Napravite ukrase od leda!

Sve što vam je potrebno jesu baloni, boja i voda. U balon prvo sipajte malo boje, a onda ga napunite vodom. Dan, dva napolju učiniće da se voda unutra zaledi, a kada balon uklonite sa leda, ostaće vam zanimljiv, šareni ukras koji možete postaviti bilo gde u dvorištu ili na terasi.

Napravite Sneška Belića!

Podsetite se detinjstva uz jednu od najomiljenijih aktivnosti na snegu. Možete se sa prijateljima podeliti u grupe i neka pobedi ona grupa koja napravi boljeg i većeg Sneška. Budite kreativni pa ga ukrasite zanimljivim detaljima ili ga obojite u neku ludu boju.

slika 214 Zima, zima, e pa šta je!

Napravite Sneška Belića, podsetite se detinjstva!

Napišite blog!

Dok napolju pada sneg, slobodno vreme možete iskoristiti i pišući. Pišite o svojim dogodovštinama ili nekoj aktuelnoj temi. Ne mora to da bude profesionalno ili zanimljivo, ali zašto ne biste pokušali nešto novo? Dok završite, sneg će prestati da pada, a vi onda izađite i prošetajte zavejanim ulicama.

Napravite utvrđenje!

Sećate se kada ste bili mali i pravili razne tvrđave i skloništa, krili se od roditelja i radili tamo različite zabavne, ali i zabranjene stvari, poput jedenja čokolade pre ručka? Hajde da to uradimo ponovo! Ako vam se ne izlazi napolje, dnevna soba je sasvim u redu da napravite sklonište od jastuka i ćebadi, a šta ćete raditi unutra – odlučite sami!

Dozvolite sebi da se malo ugojite!

Dobro, ne bukvalno, ne morate da dodajete petnaest kilograma za tri-četiri meseca! Ono na šta mi mislimo jeste da možete biti malo manje rigorozni kada je jelo u pitanju, imaćete vremena da se dovedete u formu do proleća. Organizujte neko veče za kuvanje, pripremite ukusne, tople poslastice koje će vas zagrejati, a dok perete sudove i raspremate kuhinju potrošićete i neku kaloriju.

slika 311 Zima, zima, e pa šta je!

Volite zimu! Makar i zbog ovoga!

Izvori fotografija: 80aqafcrtq.cc, wallpaperspictures.net, elsabags.blogspot.com, lolbrary.com


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Comments