Elektronski akcelerator elektromagnetnih talasa (HAARP) od 3. maja 2012. godine uključen je i nad Srbijom u selu Beljina kod Barajeva. Međutim, drugom polovinom avgusta iste godine, shodno velikoj medijskoj prašini koja se podigla oko montiranja sistema, isti je demontiran i, kako upućeni tvrde, premešten na manje naseljenu lokaciju. Bez obzira da li je stvarno HAARP sistem instaliran ili nije u našem okruženju, ili je u pitanju samo običan prijemnik VLF signala (kako tvrde bolje upućeni), činjenica jeste ta da su Srbi dobili još jednu temu kada je reč o teorijama zavere. Teorija zavere ili ne, prosudite sami. Šta je tačno HAARP? Program Aktivnog auroralnog istraživanja visoke frekvencije (skraćeno HAARP) projekat je istraživanja sa ciljem razumevanja, stimulisanja i kontrole procesa u jonosferi.

Jonosfera je deo zemljine atmosfere na visini od 50 do 80 kilometara koji sadrži veliku količinu jona (naelektrisanih čestica) nastalih delovanjem sunčevog vetra i ima veliki uticaj na prostiranje elektromagnetnih talasa. Antene HAARP nalaze se na još 150 mesta u svetu, a njegovo glavno postrojenje smešteno je na ogromnoj površini na Aljasci. Oprema je smeštena na površini od 13 hektara u blizini mesta Gakona na Aljasci. Sastoji se od velikog broja uređaja za prijem i slanje ogromnih količina energije, koju čini 180 antena i šest generatora ukupne snage od preko tri miliona vati.

Iako su osnovni ciljevi izučavanje polarne svetlosti i satelitskih radio-komunikacija, komuniciranje sa podmornicama u domenu ekstremno niskih frekvencija, ovaj sistem omogućuje ispitivanje šupljina ispod površine zemlje (pretraživanje skrivenih tunela i podzemnih skrovišta), ometanje radio-komunikacija na određenim područjima, pa čak i uništavanje neprijateljskih aviona, projektila ili satelita. Ipak, ono što je najvažnije je mogućnost sistema da promenom hemijske strukture, temperature i vlažnosti viših slojeva atmosfere deluje na klimu i sve prateće klimatske efekte na željenoj teritoriji. Jedna od mogućnosti ovog sistema koja se ne pominje na listi zvaničnih ciljeva, ali ipak postoji, jeste da se talasima niske frekvencije utiče na rad ljudskog mozga.

slika23 Živi zdravo: HAARP, još jedna teorija zavere

Za ovaj snimak se govori da predstavlja najveću udruženu operaciju HAARP sistema i chemtrail zaprašivanja. Lokacija: Vašington DC, 24.03.2011.

Naučnici smatraju da HAARP može da bude poguban za omotač Zemlje, posebno za jonosferu, koja nas štiti od zračenja i štetnih uticaja iz svemira. Postoje mišljenja da je upravo HAARP sistem doveo do promene klime i razornog zemljotresa u Japanu. Iako osmišljen kao sistem odbrane i preventive, u SAD je objavljen veliki broj knjiga najcenjenijih vojnih stručnjaka koji sumnjaju u pravu svrhu HAARP-a, posebno što je u njega najveća svetska vojna sila uložila neverovatno veliki kapital. Veliki broj protivnika HAARP-a u SAD je otvoreno upozoravao javnost da se zracima ovog sistema može direktno uticati na ljudski um, odnosno mentalni sastav svakoga od nas.

Predsednica Internacionalnog instituta za brigu o ljudskom zdravlju Rozali Bertel (Rosalie Bertell) za HAARP smatra da je mamutski grejač sposoban da u jonosferi napravi velike promene. HAARP može svojim dejstvom bukvalno da zaseca atmosferski sloj koji nas čuva od veoma štetnih kosmičkih zračenja, što može izazvati globalne posledice po klimu, biljni i životinjski svet i, naravno, čoveka. Ako vas zanima još o HAARP-u – potražite na Googleu.

Prethodne tekstove iz serijala “Živi zdravo” možete pogledati ovde.


Uroš Martinović je nesuđeni puštač muzike, kuvar bez diplome, prenosilac energije na sopstvenu odgovornost. Svaki svoj odsanjani san zaboravi čim se probudi, upravo zaboravio jedan.

Comments