Velika većina muškaraca, a pogotovo žena nikada neće priznati svom partneru da upražnjava samostalnu praksu, kada je reč o negovanju sopstvenog seksualnog potencijala, držaće tu tajnu duboku u sebi. Takvo ponašanje je nametnuto od strane verskih institucija, koje seks posmatraju sa vrlo suženih stanovišta moralizma i straha. Shodno tome, veliki broj ljudi je postiđeno zbog svojih seksualnih potreba i želja.

S druge strane, postoje učenja koja su stara 1000-u i više godina, koja se bave seksualnim životom, smatrajući ga za vrlo ozbiljnu nauku. Ta učenja predstavljaju vrlo važnu granu kineske medicine, koja seksualni život smatra bitnim preduslovom zdravlja i dugovečnosti.

Orgazam i ejakulacija nisu ista stvar, to je pogotovo važna činjenica za muškarce, pošto 90% muškaraca izjednačava ove dve stvari. Suštinski, ejakulacija predstavlja nevoljni spazam mišiča, koji se dešava u korenu kičme sa krajnjim ishodom koji je svima poznat, izbacivanje semena. Orgazam fiziološki posmatrano predstavlja kontrakcije i pulsiranje koje se kod muškaraca osećaju u penisu, prostati i karličnoj oblasti, koje su praćene ubrzanim radom srca, ubrzanim disanjem, povišenim krvnim pritiskom. Namerno ne ulazim u objašnjavanje ženskog orgazma, iz dva razloga.

orgazam2 Živi zdravo: Orgazam, više puta moliću

Taoisti su temeljno istraživali isceljiteljsku moć ljubavnog odnosa. Često su prepisivali vođenje ljubavi u različitim pozama, radi lečenja raznih bolesti.

Prvi je taj što ovu kolumnu većinom čitaju žene, za koje pretpostavljam da su do tančina proučile svoju stranu priče, kada je reč o orgazmu, ako niste evo teme za početak guglovanja: dve osnovne vrste ženskog orgazma su klitorisni i vaginalni. Drugi, red je da nešto naučite i o muškom orgazmu, da spoznate činjenicu da nije samo ženski orgazam komplikovan i neshvatljiv. Otkucaji srca tokom orgazma skaču sa 70 otkucaja u stanju mirovanja na fantastičnih 120 otkucaja u minuti. Većina muškaraca može sebe da pretvori u multiorgazmičku osobu.

Za žene se to već znalo, više orgazama tokom seksualnog odnosa nije čudno, međutim, ako se ne radi o multiorgazmičkom paru, krivac za više orgazama ste Vi sami, a ne fantastična tehnika Vašeg muškarca, tako je u 2/3 slučajeva. Multiorgazmička osoba je osoba koja poseduje sposobnost da doživi više orgazama, bez da dođe do ejakulacije. Da bi se tako nešto dostiglo vrlo je bitno savladati određene tehnike, uz pomoć kojih će seksualna životna energija prostrujiti čitavim vašim telom. Još jedna zanimljiva tema za guglovanje sasvim sigurno.

Samo ću napomenuti da je za postizanje multiorgazama vrlo bitno disanje s jedne strane, a s druge strane korišćenje Vašeg PC/ pubičnotrtičnog / mišića. Ako želite seksualno da zadovoljite svog partnera putem senzualnih dodira morate imati u vidu činjenicu da kada je reč o ženi, njena seksualna energija se mora usmeriti iz njenih ekstremiteta ka vagini. Ako žena želi senzualno da dodiruje muškarca, treba znati da se njegova seksualna energija mora usmeriti iz njegovog penisa ka ostalim delovima tela.

Citat za kraj: „Voditi ljubav sa ženom i spavati sa ženom su dva odvojena osećanja, ono prvo je požuda, ovo drugo je ljubav. “ – Milan Kundera

Prethodne tekstove iz serijala “Živi zdravo” možete pogledati ovde.


Uroš Martinović je nesuđeni puštač muzike, kuvar bez diplome, prenosilac energije na sopstvenu odgovornost. Svaki svoj odsanjani san zaboravi čim se probudi, upravo zaboravio jedan.

Comments