Natpis Nothing Can Separate Us može se videti na ulazu prostora. Ova fraza za Maciver ima lični značaj jer je prošle godine stvarala sliku sa istim tekstom za svoj dom. Ubrzo nakon izbijanja pandemije korona virusa, većina ljudi sveta je otišla u karantin, pa je i slika s tekstom dobila veće značenje. Fraza dobija na značaju baš sad kad se svet polako “vraća u normalu”.

“Svoje slike vidim kao molitve i meditacije, pa mi se činilo pravičnim da oslikam krovnu terasu koja gleda ka nebu, dok mozaik boja bukti na sve strane i prekriva celu površinu”, dodaje Maciver.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Frosty (@frosted_north)

Čak je i specijalno konstruisana kućica, modelovana prema skloništu za londonskog taksistu, postavljena na krov i oslikana Maciverinim dizajnom. Humanitarna organizacija Cabmen‘s Shelter planira da taksistima obezbeđuje redovne obroke. Jedna od ovih kućica može se naći na ulici blizu stanice Temple.

Putnici koji se koriste stanicom Temple, koja je konstruisana 1870. godine, uglavnom nisu upoznati sa postojanjem velike terase iznad svojih glava. Izdignuta platforma nije vidljiva sa ulice, pa je mogu videti samo oni koji rade u zgradama u okolini. Do krova se može doći putem stepenica koje direktno vode do njega. Posetioci sa krova mogu uživati u pogledu na Temzu. Napominjemo, Maciverino delo je prvo u seriji umetničkih planova koji će redizajnirati javne krovne terase, pod okriljem Westminister City Councila, koji je ceo projekat nazvao Artist‘s Garden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @sarahsviewon_

Naslovna fotografija: instagram.com/frosted_north

Dušan Veselinović

Comments