Sećate se kako smo kao mali u školi učili da pišemo, brojimo i crtamo? Sećate se kako smo kasnije učili pesmice napamet, potrebne i nepotrebne teoreme i zadatke, a ponekad i mrzeli sve to? I jeste, naučili smo dosta toga i stekli neophodna znanja za dalje, a ipak, o životu smo naučili tako malo…

Mnogi od nas su se izgubili u potrazi za srećom i jureći velike životne radosti. Na tom putu izgubili su i sve one divne sposobnosti koje su nam date kada smo stigli na ovaj svet. Zaboravili smo da uživamo u svakom trenutku, budemo zahvalni na svakom novom danu, zaboravili smo da se smejemo, plačemo, radujemo sitnicama, zaboravili smo da se igramo! Pitamo se gde je nestalo detinjstvo i kako se dete u nama pretvorilo u nezadovoljnu i pesimističnu osobu. Pitamo se u kom je to trenutku ekonomska stvarnost počela da ruši naša očekivanja i snove.

Pročitaj i ovaj blog – Ti nikad nećeš znati

slika1 zamisljena devojka Život je čudo

Pitamo se, ali ni sami ne znamo

Ne znamo ni gde smo naučili da je bitnije ono što nosimo u džepu od onog što nosimo u srcu i kako smo to sebe ubedili da ćemo biti srećni tek kada kupimo novi auto, stan, pomirimo se sa dečkom ili devojkom ili pronađemo srodnu dušu. Gde smo to zaboravili na prave životne vrednosti i kako smo dozvolili da kukanje postane naša glavna aktivnost? Gde smo to zaboravili da volimo i cenimo sebe?

Nemojte gubiti vreme žaleći nesavršenost čovečanstva. Promenite sebe i promeniće se i svet oko vas. Nije prošlost ta koja vas je izdala, ona je bila tu da biste sada bili mudriji i pametniji. Sada je trenutak da budete srećni i zahvalni za sve što jeste! Ako to ne možete neće vas usrećiti ni sve ono od malopre za čim kukate. Mir i harmonija oko vas zavladaće tek kada zavlada u vama samima. Osvrnite se oko sebe i videćete čaroliju prirode, mnogo dragih ljudi koji vas vole i magiju života. Otvorite svoje srce i proširite svoje vidike. Sigurna sam da ćete imati šta da vidite. Kada osetite ljubav u vama i oko vas, tek tada ćete shvatiti da imate sve što vam je potrebno za sreću. Ljubav je povezanost koja daje smisao životu. Nemojte se zavaravati mislima da je smisao u trenutnom zadovoljstvu koje pružaju materijalne stvari. Uostalom, materijalne stvari su prolazne – prave, istinske životne vrednosti zauvek traju.

slika2 motivaciona Život je čudo

Zamislite samo koliko biste bili srećni da ovog časa izgubite sve što imate, i da onda to povratite

Budite srećni sada jer imate milion razloga za to. Odlutajte u svoj svet i videćete koliko ste u stvari posebni. Sledite svoje snove i verujte u sebe jer imate razloga. Činite dobro i dobro će vam se vratiti. Nemojte samo sedeti u fotelji i čekati da vam prilka padne s neba. Stvorite je sami. Verujte u čuda i dozvolite im da se dogode.
Budite zahvalni na svakom novom danu i život će vam dati još razloga za zahvalnost. Smejte se i radujte sitnicama – jer samo tako ćete istinski moći da uživate u čudu života.


Danica Svorcan je bloger, modni ilustrator i večiti optimista koji sreću traži samo u osmehu, pogledu i rečima. Voli život, ljude, snove, nadanja i navike. Od problema se brani samo osmehom jer veruje da samo tako i porazi postaju pobede. Veruje u slučajnost, ali isto tako veruje i da je život najbolji režiser. Životni moto: “Kada je život lep i onaj glasić vam kaže, ovo ne može dugo da traje, recite sebi, možda će biti jos bolje!”

Comments