Dženifer Fišer je dizajnirala nakit skoro deset godina, a njene zabavne, unikatne i vrlo lične komade nakita obožavale su ne samo poznate ličnosti već i brojni modni urednici. Ipak, kako kaže, nakit nije ono što ona “proizvodi”, a što je dobilo najviše pohvala, ali i zavalnica. Jednom je za Božić svojim prijateljima poslala specijalnu vrstu soli koju je sama osmislila (Dženifer obožava zdravu hranu i odlična je kuvarica), a reakcije su bile čak i bolje i pozitivnije nego da im je poslala nakit, kako je to obično činila. Inače, ovu specijalnu so je stvorila kombinujući posebne biljke, biber i koru limuna, a zanimljivu mešavinu je najpre napravila za svoju porodicu kako bi začinila svako jelo. S obzirom na sjajan ukus njen suprug i direktor njene kompanije nakita pomogao joj je da shvati da joj nešto drugo možda ipak malo bolje ide. Ili čak – više zanima. Dženifer otkriva da čak i danas dobija narudžbine za nakit, ali i njenu specijalnu so!

Ovog proleća, ona pokreće Fisher Food, liniju začina, na čelu sa svojim izumom, Universal Salt, ali tu će biti i domaći senf, prelivi za salatu i aromatična ulja, a sve će biti dostupno na njenom sajtu. Dženifer je objasnila: “Želim da budem kraljica začina!”

dzenifer fiser Život posle mode: Zašto su insajderi najednom postali cvećari, farmeri, instruktori joge?

Kao i Tom Ford koji se okrenuo režiji ili Helmut Lang koji je modu zamenio umetnošću, i Dženifer Fišer je jedna od modnih insajdera koja je otkrila neku novu strast i od nje stvorila drugu karijeru, potpuno udaljenu od mode. Osim što totalna promena zanimanja donosi ispunjenost, ovakav hrabri iskorak se pokazao i kao odlična stvar u svetu koji se tako brzo menja i u kojem je popularno (i isplativo!) čas jedno, čas drugo.

Comments