Živi u sadašnjem trenutku, jer samo sadašnjost postoji. Mačke su majstori sadašnjeg trenutka. Kad su opuštene, potpuno su opuštene, ako ih nešto uznemiri ili angažuje, u trenutku menjaju stanje budnosti i potpuno su prisutne i aktivne. One ne pate od osećanja krivice zbog bataka koji su ti maznule sa tanjira pre mesec dana, niti strahuju zbog toga što bi sutra moglo da se desi nešto neprijatno ili nepredviđeno.

Igraj se. Igraj se sa mačkom, ali igraj se i sa svim ostalim zanimljivim i izazovnim stvarima, ljudima i pojavama u svom životu. Mačke nemaju problem sa svojim unutrašnjim mačetom – uvek je prisutno i spremno na igru.

mačke 1 Životne lekcije koje treba da naučiš   od svoje mačke

Sreća je u jednostavnosti – sve što nam stvarno treba jeste ljubav, pun stomak i mirno mesto za odmor. Istina. A mačke žive u njoj.

Neka te vodi unutrašnja mudrost – instikt, intuicija. Ako nešto ne deluje dobro, ostavi ga, ne istražuj mnogo, idi dalje. Mačka zaobilazi preteće i neprijatne pojave, njoj se ne dešava da zaglavi u toksičnoj vezi u kojoj neko njome manipuliše. Ako nema odgovarajući tretman, ona traži bolji, a u međuvremenu se oslanja samo na sebe.

Budi neustrašiva. Živi kao da trošiš jedan od svojih devet života.

Izvor fotografija: unsplash.com

Brankica Milošević

Comments